Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις 12:00 σήμερα, στα Προπύλαια προγραμματίζουν καθηγητές και φοιτητές που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της χθες, απεύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση σημειώνοντας ότι «το σχέδιο αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δε χωράει, την ανάγκη και τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Χθες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι «δεν έχουμε καιρό να χάσουμε με την ανεργία και την κρίση, βλέποντας γύρω μας τμήματα που δεν προσφέρουν συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι όχι μόνο η θεραπεία των παθογενειών, αλλά η παροχή ευκαιριών στη νέα γενιά και γι αυτό -όπως είπε- προηγήθηκε διεξοδική μελέτη και διαβούλευση μηνών, η οποία έγινε χωρίς δογματισμούς για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook