Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά τις έντονες πιέσεις και την δημοσιοποίηση που δόθηκε, το Υπουργείο Παιδείας ευαισθητοποιήθηκε για να δοθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης καθηγητών ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο Σφακίων όπου φοιτά ένας 12χρονος μαθητής με απώλεια όρασης. (Δείτε το ρεπορτάζ εδώ).

Από το Υπουργείο διορίστηκαν δύο καθηγητές ειδικής αγωγής (μαθηματικός και φιλόλογος), αλλά μόνο η μαθηματικός αποδέχθηκε την θέση, με αποτέλεσμα να παραμείνει κενή η θέση της φιλολόγου.

‘Ετσι με την ελπίδα πως τώρα θα γίνουν πιο άμεσες ενέργειες και πριν λήξη η χρονιά αναμένεται το Υπουργείο να διορίσει τον επόμενο στην σειρά του πίνακα των αναπληρωτών φιλόλογων καθηγητών ειδικής αγωγής.

Ο 12χρονος Πάρις Γιαννουλάκης ο οποίος είναι τυφλός εκ γενετής, εχοντας δίπλα του δασκάλους ειδικής αγωγής ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο και φέτος γράφτηκε στο Γυμνάσιο Σφακίων, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την αναλγησία της Πολιτείας καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρά τις έντονες πιέσεις δεν διορίζοντο οι αναγκαίοι καθηγητές που γνωρίζουν το σύστημα Braille για να διδάξουν τον μαθητή.

Έστω και στο παραπέντε ο 12χρονος θα έχει μαθηματικό και εάν καλυφθεί άμεσα και η θέση της φιλολόγου θα μπορέσει να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα που δίνει για την μόρφωσή του.

Η οικογένεια του 12χρονου μαθητή

Στο μεταξύ η οικογένεια του 12χρονου σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής :

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν, προβάλλοντας το θέμα της έλλειψης καθηγητών παράλληλης στήριξης με γνώσεις Braille, στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων, για τον γιο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου Σφακίων, τον κ. Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, που με επιμονή, υπομονή και ανθρωπιά χειρίστηκε το θέμα. Του είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις ενέργειές του έχουμε ήδη στο σχολείο μία μαθηματικό και περιμένουμε και φιλόλογο.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων, στον Δήμο Σφακίων, στον Flashnews, στη “Νέα Τηλεόραση” και στα “Χανιώτικα νέα”, που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ευαισθητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυσή του.

Η σχολική χρονιά σε λίγους μήνες τελειώνει…

Ευχόμαστε με την έναρξη της επόμενης να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ίδιο ανάλγητο χειρισμό από πλευράς Πολιτείας.

Με εκτίμηση
Οι γονείς Κατερίνα Μαλινδρέτου και Σταύρος Γιαννουλάκης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook