Έγγραφο με την ένδειξη εμπιστευτικό, στο οποίο περιγράφεται η επιχείρηση Θέτις, αντικείμενο της οποίας είναι «η περισυλλογή τοξικοεξαρτημένων ατόμων που κινούνται στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα με σκοπό την καταγραφή τους» είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η επιχείρηση θα διεξαγόταν από την αστυνομία αργά το βράδυ της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι επιχείρηση για τοξικομανείς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, η επιχείρηση θα διεξαγόταν από την αστυνομία αργά το βράδυ της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Για τις ανάγκες της επιχείρησης η αστυνομία ζήτησε υγειονομική κάλυψη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας οι εξαρτημένοι θα εξαναγκάζονταν να δώσουν τα στοιχεία τους και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Στο τέλος της επιχείρησης οι τοξικομανείς θα αφεθούν ελεύθεροι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook