Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής -Οδοντιατρικής για τα παιδιά του Δήμου Βιάννου. 

Ο Δήμος Βιάννου σε συνεργασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας υλοποίησε την Δευτέρα 04 Μαρτίου και την Τρίτη 05 Μαρτίου , τη δράση «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» η οποία απευθυνόταν στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βιάννου και ο στόχος ήταν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά σε ζητήματα υγιεινής.

Η δράση αφορούσε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου και κατά την διάρκεια της εξετάστηκαν 270 παιδιά. Στα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό – οδοντιατρικό έλεγχο, από τους οδοντιάτρους, παραδόθηκε ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Για την παρούσα δράση ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους οδοντιάτρους που ασχολήθηκαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας . 

Ευχαρίστησε επίσης το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συμπαραστέκεται με όλες του τις μονάδες σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και σε μελλοντικές συνεργασίες σε ανάλογα θέματα.

Για την επιτυχία των παραπάνω συνέβαλαν:

Τάνια Περιμένη: υπεύθυνη δράσης.

Ιορδάνης Παπάζογλου: οδηγός κινητής μονάδας.

Αθανασία Κακαρκούμπα: κοινωνική λειτουργός.

Οδοντίατροι: Σεβαστάκη Ελένη , Κονδυλάκη Μαρινέλλα, και Σωμαράκης Ιωάννης