Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα \”Liberation\”, το Μουσείο \”Jeu se Paume\” στο Παρίσι είδε το λογαριασμό του να διαγράφεται προσωρινά από την ιστοσελίδα της κοινωνικής δικτύωσης γιατί πολύ απλά παρουσίασε μία γυναίκα με περιβολή Εύας.

Πρόκειται για φωτογραφία της Laure Albin Guillot που δείχνει μια ξανθιά γυναίκα να ποζάρει πάνω σ΄ ένα κρεβάτι. Το γαλλικό μουσείο αναγκάστηκε να γράψει στην ιστοσελίδα του: \”Δεν θα παραθέτουμε πλέον γυμνά ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι η καλλιτεχνική τους αξία είναι μεγάλη\” ενώ η διεύθυνσή του \”Jeu de Paume\” έσπευσε να καταγγείλει το Faceboοk για \”αναχρονιστικό φονταμενταλισμό\”.

Η διευθύντρια του μουσείου, Μάρτα Γκίλι, δεν δίστασε να τα πει έξω από τα δόντια στην Liberation.

\”Eίχαμε πολλά προβλήματα με το Facebook με αφορμή την δημοσίευση μίας φωτογραφίας του Willy Ronis, όπου μία γυναίκα περιποιείται τον εαυτό της δείχνοντας την πλάτη της και μία μία άλλη του Alvarez Bravo. Μας απείλησαν ότι θα κλείσουν οριστικά το λογαριασμό μας. Ωστόσο, πρόκειται για εικόνες που βλέπει κανείς στο Μουσείο του Λούβρου ή στο Πράντο, όπως τις βλέπει και παντού\”.

Η ίδια προσθέτει ότι πίσω απ\’ όλα αυτά κρύβεται ένας φονταμενταλισμός αναχρονιστικός, ένας θρησκευτικός ριζοσπαστισμός που θέλει να απαγορεύσει το γυμνό, ειδικά αυτό των γυναικών υπογραμμίζοντας ότι όλως τυχαίως, το πρόβλημα τίθεται πάντα με το γυναικείο σώμα.

\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook