Την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ προκάλεσαν τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την περιοχή ζήτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία».

Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε. Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε «να μην ριχτεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές».

«Από το πρωί σήμερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση «διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής».

Το ΚΚΕ ζητεί «να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία» και καταλήγοντας σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook