Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε σήμερα στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων η τελετή παράδοσης και παραλαβής των καθηκόντων του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, μεταξύ των ταξίαρχων κ.κ. Πετράκη και Κουτσαυτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων κ.Πετράκης αναλαμβάνει καθήκοντα Αστ/κου Δ/ντή Ρεθύμνου, ενώ ο πρώην Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ανέλαβε καθήκοντα Αστ/κου Δ/ντή Χανίων.

Πρόκειται για την πρώτη τελετή μετά τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ήταν επόμενο να γίνει συνολική αναφορά στις κρίσεις και να δεχθούν όλοι τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων

\"\"

ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε και δημόσια η νέα ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με επικεφαλής τον υποστράτηγο Μανώλη Παραβολιδάκη και τους βοηθούς του, ταξίαρχους κ.κ. Παντελή Μουρτζανό και Γιώργο Σκανδαλάκη.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Χανίων κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος αφού έκανε λόγο για κρίσεις που γίνονται με βασικό γνώμονα την ικανότητα, το ήθος και την αποτελεσματικότητα, ως εκπρόσωπος της Βουλής ζήτησε συγνώμη απο τους αστυνομικούς διότι – όπως είπε – \”η πολιτεία δεν σας προσφέρει ανάλογα με αυτά που προσφέρετε εσείς στην κοινωνία\”.

\"\"

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων απο εκπροσώπους των αρχών και φορέων, καθώς επίσης και απο αστυνομικούς, φίλους και συγγενείς του νέου Αστ/κου Δ/ντή Χανίων.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Αστ/κος Δ/ντής Κρήτης κ.Μ.Παραβολιδάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια και στήριξη των αστυνομικών και επισημαίνοντας πως η προσπάθεια συνεχίζεται κάλεσε τους κ.κ.Κουτσαυτάκη και Πετράκη, απο τις νέες τους θέσεις, να συνεχίσουν να ακολουθούν την βασική πολιτική για μια αστυνομία δίπλα στους πολίτες.

\"\"

Παρόντες οι Μητροπολίτες Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός, Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απ.Βουλγαράκης και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

Εκτός των παραπάνω, χαιρετισμούς απήυθυναν και ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ.Μαλανδράκης, η Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ κα Ελένη Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστ/κων Υπαλλήλων Χανίων κ.Ζερβός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Χανίων της ΕΛ.ΑΣ. κ.Ζερβουδάκης.

\"\"\"\"

Στην αρχή της τελετής προβλήθηκαν δύο μικρά βίντεο-αφιερώματα στην καριέρα και στην δράση του απερχόμενου Αστ/κου Δ/ντή Χανίων κ.Μ.Πετράκη και του νέου Αστ/κου Δ/ντή κ.Αρτέμη Κουτσαυτάκη.

\"\"

Ένα αντίγραφο Μινωικής σφραγίδας που απεικονίζει μια μέλισσα – σύμβολο εργατικότητας και υπομονής – ήταν το δώρο του κ.Κουτσαυτάκη στον κ.Πετράκη.

Στον χαιρετισμό του ο κ.Πετράκης χαρακτήρισε ως τιμή του το ότι υπηρέτησε στην Αστ/κη Δ/νση Χανίων και είπε πως είναι τυχερός που συνεργάστηκε και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους κ.κ.Παραβολιδάκη, Μουρτζανό και Κουτσαυτάκη.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε στην Αστ/κη Δ/νση Χανίων για καταπολέμηση της εγκληματικότητας και για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες ενώ τόνισε πως αποχωρεί με την βεβαιότητα ότι παραδίδει σε έναν έμπειρο και αποτελεσματικό αξιωματικό.

Αύριο το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ο κ.Πετράκης θα παραλάβει τα νέα του καθήκοντα απο τον πρώην Αστ/κο Δ/ντή Ρεθύμνου κ.Παντελή Μουρτζανό.

Η ομιλία του νέου Αστ/κου Δ/ντη Χανίων κ.Αρτέμη Κουτσαυτάκη

\”Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγράψω τη συγκίνηση που νιώθω αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήθελα και δεν πρέπει να πω πολλά. Ο χρόνος απαιτεί έργα και όχι λόγια.

Θέλω μόνο, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, να ευχαριστήσω τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εμπιστοσύνη την οποία δείχνουν στο πρόσωπο μου.
Η τιμή για εμένα είναι πολύ σημαντική αφού ταυτόχρονα με την προαγωγή μου, ανατέθηκε σ΄ εμένα και η ευθύνη της Αστυνόμευσης του Νομού μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά το Στρατηγό και Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, ο οποίος για τρίτη συνεχή χρονιά είναι στην ηγεσία της Αστυνομίας της Κρήτης, γεγονός που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, καθώς και την αναγνώριση της προσφοράς και του σημαντικού έργου που έχει επιτελέσει και συνεχίσει να επιτελεί. Είναι γνωστό σ΄ όλους ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης είναι μία από τις δυσκολότερες περιφέρειες στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρατηγός, αποτελεί πρότυπο για όλους μας, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, ο εξαιρετικός χειρισμός δύσκολων επιχειρησιακών υποθέσεων στο Νησί, η διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων καθώς και η ορθή αντιμετώπιση περιστατικών, είναι για εμάς οδηγός και παράδειγμα, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Ταξίαρχο κ. Παντελή Μουρτζανό και να τον συγχαρώ για την τοποθέτηση του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης. Επισημαίνεται ότι έχει διατελέσει Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων και Ρεθύμνου, με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του τόσο στο Νομό μας όσο και στο Νομό Ρεθύμνου.

Επίσης να καλωσορίσω τον Ταξίαρχο Γιώργο Σκανδαλάκη, συγχαίροντας τον για την προαγωγή και την τοποθέτηση του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης. Τονίζεται ότι επί σειρά ετών έχει διοικήσει μία από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας (Ηρακλείου), με επιτυχία και μας συνδέει πολυετή φιλία, από τη φοίτηση μας, στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος συγχαίρω για την προαγωγή του, τον Ταξίαρχο Μανώλη Πετράκη και για την τοποθέτηση του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ως Διευθυντή. Ένας αξιωματικός που διακρίνεται, για την ευγενή συμπεριφορά του, τον ακέραιο χαρακτήρα του, το απαράμιλλο ήθος του και αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ για μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε διευθυντής του Νομού μας, η μεθοδικότητα του και ο σωστός χειρισμός σε δύσκολες υποθέσεις συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση αυτών.

Θα ήταν παράλειψη μου, όμως να μην τονίσω και επισημάνω τη σημαντική και καθοριστική συμβολή του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του οποίου ήμουν Διοικητής επί σειρά ετών. Το χρονικό διάστημα αυτό στηρίξανε κάθε μου βήμα, κάθε μου απόφαση, κάθε μου ενέργεια για αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων υποθέσεων, για την επιτυχή έκβαση αυτών. Τους ευχαριστώ πολύ για τις αμέτρητες ώρες που πέρασαν μαζί μου, ανταποκρινόμενοι υποδειγματικά στο καθήκον τους.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την άριστη συνεργασία μας και την προβολή του έργου της Αστυνομίας με αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

Τέλος στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους φίλους μου γιατί με το δικό τους τρόπο μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Τα οράματα και οι στόχοι πραγματοποιούνται μόνο όταν και το φιλικό περιβάλλον μας, στηρίζει τις αποφάσεις μας. Η συμπαράσταση των φίλων μου, σε δύσκολες στιγμές, ήταν για μένα καθοριστική, ας μην ξεχνάμε ότι όλοι ξεπερνάμε τις δυσκολίες που εμφανίζονται όταν δίπλα μας έχουμε φίλους αληθινούς, που νοιάζονται για μας.

Είναι μεγάλη τιμή σήμερα για εμάς, που παρευρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός μας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ήταν και είναι στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο της.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ο όποιος έχει σταθεί στο πλευρό μου και με στηρίζει πνευματικά σε κάθε βήμα μου.
Θα ήταν παράλειψη μου, όμως και να μην ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό που όποτε χρειάστηκα ως Διευθυντής Ασφαλείας τη βοήθεια του και χρήσιμη συμβουλή του πάντοτε ήταν κοντά μας.

Σας διαβεβαιώνω πως αναγνωρίζω, συναισθάνομαι απόλυτα και αποδέχομαι την ευθύνη, το βάρος και τη σπουδαιότητα του ρόλου αυτού και σας υπόσχομαι να φανώ αντάξιος των περιστάσεων.

Αναμφίβολα η κοινωνία εξελίσσεται. Ακόμη και μέσα από κρίσιμες καταστάσεις. Συνάμα όμως μεταβάλλονται οι αντιλήψεις της. Ειδικά για την Αστυνομία, σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον σημαντικό παράγοντα, της ομαλής συμβίωσης και συνοχής και την εντάσσουν στις βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Οι απαιτήσεις είναι πολλές. Οι προκλήσεις μεγάλες. Σε μια εποχή επίκρισης και αμφισβήτησης, σε ένα χώρο απρόβλεπτο με κινδύνους και απειλές, καλούμαστε να ανταποκριθούμε και να πετύχουμε. Και αυτό είναι μια υπόσχεση.

Θέλω, στο σημείο αυτό, να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Νομού μας πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους, σε κάθε αίτημά τους, σε κάθε πρόβλημα τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαμόρφωση και διαφύλαξη ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και προστασίας, για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις.

Στόχος και σκοπός είναι ο κάθε άνθρωπος να νοιώθει ότι η Αστυνομία είναι κοντά του, ενισχύοντας καθημερινά το κοινωνικό πρόσωπο της.

Σας ευχαριστώ πολύ.\”

Περισσότερα σε λίγο……….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook