Το OPUS WINE BAR φιλοξενεί ξανά τον οινολόγο γευσιγνώστη Δημήτρη Χατζηνικολάου σε ένα διήμερο οινογνωσίας. Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 17.00-19.00μμ στην εκδήλωση με θέμα «Ο γύρος του κόσμου του κρασιού σε 2 ώρες» θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

Η τέχνη και η τεχνική της γευσιγνωσίας
Το σωστό «πάντρεμα» των κρασιών με φαγητό
Η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια σερβιρίσματος
Η οργάνωση της προσωπικής κάβας καθώς και τα μυστικά εντυπωσιασμού στο τραπέζι.

Κόστος συμμετοχής 15€

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 15.00-17.00μμ με θέμα «Η τεχνική της γευσιγνωσίας». Θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Γεύομαι και βαθμολογώ. Δυσκολίες του γευσιγνώστη. Οι αισθήσεις στην γευσιγνωσία. Το γλωσσάρι του χρώματος-γευσιγνωσία.
Το άρωμα και ο ρόλος τους οσφρητικού κέντρου. Οι 9 κατηγορίες των αρωμάτων. Το γλωσσάρι του αρώματος.
Οι θεμελιώδεις γεύσεις και οι θηλές της γλώσσας. Περί γευστικής ισορροπίας. Το γλωσσάρι της γεύσης. Η έννοια της επίγευσης.

Κόστος συμμετοχής 20€

Θα δοκιμαστούν επίλεκτα κρασιά συνοδεία αλλαντικών, τυριών και αρτοσκευασμάτων.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και των 2 σεμιναρίων εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο OPUS WINE BAR τηλ. 2810 225151

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.