Το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαρτίου αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Σχολικοί Αγώνες Σκακιού Ανατολικής Κρήτης 2013. Η συμμετοχή εκ μέρους των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων-Λυκείων ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού οι συμμετοχές ήταν 261!!
Για ακόμα μία φορά οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο Ηράκλειο Ο.Α.Α. και συμμετείχαν στους αγώνες πήραν πολλές πρωτιές και σημαντικές θέσεις στην τελική βαθμολογία.
Αναλυτικά:
Νήπια : Βρεττάκης Γιάννης 1ος
1η Δημοτικού : Κόρογλου Νίκος ισοβάθμισε στην 1η θέση αλλά με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη τελικά 2ος, Παπουτσής Γιώργος 3η θέση σε ισοβαθμία.
2α Δημοτικού : Παπιδάκης Γιώργος 1ος , Φοινικιανάκη Στέλλα 2η στη Γενική κατάταξη και 1η στα κορίτσια, Σηφάκης Μιχαήλ 3ος. 
3η Δημοτικού : Τσέλος Αριστοτέλης και Τζωρμπατζάκης Γιώργος 3η θέση σε ισοβαθμία
4η Δημοτικού : Βαβουράκης Ηλίας 3ος, Λαντζουράκη Όλγα 1η στα κορίτσια και 4η στη Γενική κατάταξη
6η Δημοτικού : Κυριακάκης Γιάννης 1ος
1η Γυμνασίου : Στειακάκης Γιάννης 3ος
2α Γυμνασίου : Φακίδης Σίμος 2ος, Λαντζουράκης Μάνος 3ος
3η Γυμνασίου : Μανιώτη Ελένη 2η στα κορίτσια
Όλοι αυτοί όπως και οι Καλαϊτζάκης Διογένης, Λαμπράκης Παναγιώτης, Αρχαύλης Μάνος, Στειακάκης Νίκος, Ηλιάκης Παύλος, Μπαρούτης Γιώργος, Τσέλος Αλέξανδρος προκρίθηκαν για τα Παγκρήτια Τελικά που θα διεξαχθούν 30 και 31 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.
Ο πρόεδρος κ. Παντελής Ριακιωτάκης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συγχαίρουν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά και τους γονείς τους που τα στηρίζουν στην προσπάθειά τους και τους ευχήθηκαν να έχουν πάντα επιτυχίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook