Με μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου Γιώργος Γουναλάκης, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο και κατ\’ επέκταση στο Λασίθι, με τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων.

 «Σήμερα απέστειλα – ως οι κυρίαρχες φωνές επιτάσσουν – την παραίτηση μου στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου. Προσπαθώ βέβαια ακόμα να καταλάβω το νόημα της ενέργειας μου. Μπορώ να καταλάβω ότι πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης ως προς την Κεντρική Εξουσία. Καλά ως εδώ.

Την ίδια ώρα όμως είμαι υποχρεωμένος αύριο να παραστώ σε εκδήλωση της Επιτροπής Τουρισμού , καθώς και στην συνεδρίαση της ΔΑΕΑΝ , η οποία θα συνεδριάσει κανονικά.

Δηλαδή , ένας παραιτηθείς Δημοτικός Σύμβουλος , καλείται ως εκπρόσωπος μιας Δημοτικής Παράταξης να συμμετέχει με την ιδιότητα του ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Συμβούλιο της ΔΑΕΑΝ που θα γίνει στις 08.03.2013 , ενώ έχει υποβάλλει παραίτηση από τις 07.03.2013.

Για μένα αυτό αποκαλείται θέατρο του παραλόγου – εις ότι αφορά την ενέργεια μου – για να μην υπάρξουν παρεξηγηθέντες από τα λεγόμενα μου.

Στην συνέχεια ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος , δηλαδή εγώ , ο οποίος έχω καταθέσει την παραίτηση μου:

· Αν η υπόθεση των ΤΕΙ έχει ευτυχή κατάληξη αυτόματα αίρονται όλοι οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκα και οφείλω να ανακαλέσω.

· Αν όμως η υπόθεση των ΤΕΙ δεν έχει ευτυχή κατάληξη καλούμαι να πάω σπίτι μου ; Όχι προς Θεού , καλούμαι απλά να επανεξετάσω και να πείσω και τους αναπληρωματικούς Δημοτικούς Συμβούλους να μην αποδεχθούν και στην συνέχεια αν η πόλη οδηγηθεί σε εκλογές να συμφωνήσω να μην υπάρξουν υποψήφιοι Δήμαρχοι ώστε – λέει – να υπάρξει Αυτοδιοικητικό κενό. Με αυτά και με άλλα πολλά , κάπου εδώ λοιπόν αποκτά ρόλο η Χρυσή Αυγή , τα ποσοστά της οποίας αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο υψηλά. Ελπίζω κα καταλαβαίνετε τι εννοώ και να μην χρειασθεί περαιτέρω ανάλυση.

Αγαπητοί συμπολίτες , έχω την εντύπωση ότι οδηγούμαστε σε ανόητες ενέργειες ακολουθώντας την ανοησία αυτών που μας κυβερνούν.

Όμως δεν διαφέρουμε πολύ από αυτούς. Έμμεσα καθοδηγούμαστε από αυτούς και αντί να κοιτάξουμε τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνα μας εμείς δίνουμε προτεραιότητα σε ενέργειες που μάλλον το ειρωνικό μειδίαμα των γειτόνων μας αλλά και εσάς των ιδίων προκαλούν. Μιας όμως και βρισκόμαστε σε επαναστατική τροχιά , εγώ θα προτείνω κάτι πολύ πιο επαναστατικό.

Να επιμείνουμε όλοι στις παραιτήσεις μας και στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές που θα γίνουν άμεσα , να μην δώσει υποψηφιότητα κανένας από όσους συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά της πόλης μας. Να οδηγηθεί η πόλη μας σε εκλογές ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στην νέα άφθαρτη γενιά , η οποία μπορεί να μην έχει εμπειρίες , έχει όμως ενθουσιασμό και όνειρα.

Αν δε , κοπτόμαστε τόσο πολύ για την εμπειρία των νέων στελεχών , εδώ θα είμαστε όλοι να τους βοηθήσουμε ανιδιοτελώς χωρίς καμία διάθεση για «καρεκλούλες» εξουσίας. Για να δώ λοιπόν, θα έχουμε τα κότσια να ακολουθήσουμε ή μετά την πάροδο των τριάντα ημερών θα επανεξετάσουμε την διαγεγραμμένη βολεμένη μοίρα μας; Προσωπικά δηλώνω ότι για αυτήν μου την ενέργεια δεν έχω να σκεφθώ τίποτα , είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να δουλέψει , αρκεί να το θελήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook