Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση που έδωσε η μάρτυς του περιστατικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του Ηλ.Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό, λέγοντας ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν -ως επισκέπτης- σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη.

Αρση ασυλίας και για άλλη επίθεση

Το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook