Ο Δήμος Χανίων και η Αmusic FREEater παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά και εφήβους βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κλειώς Φανουράκη.
“ Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι”

Η Νεράιδα Πραλίνα, όταν πέταξε για πρώτη φορά πάνω από τη Χώρα της Σοκολάτας, μαγεύτηκε από τα σοκολατένια ποτάμια και τα βουνά και αποφάσισε να “μεταναστεύσει” εκεί. Με μια θυσία ωστόσο: στην είσοδο της Χώρας παρέδωσε όλα τα μαγικά της φτερά και για αντάλλαγμα, της έδωσαν φύλακα και οδηγό για τη νέα ζωή της, το Μαγικό Φουντούκι.

Η φιλία έγινε ζωτικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους. Σε μια μεγάλη γιορτή όμως, η Πραλίνα έχασε τον αγαπημένο της φίλο… Η απώλεια αυτή, την έχει στενοχωρήσει πολύ. Ωστόσο, η ίδια η απουσία του φίλου της, την κινητοποιεί για να τον βρει. Το ατομικό της ταξίδι ξεκινάει από τη στιγμή που αποφασίζει να ενεργοποιήσει τις εσωτερικές της δυνάμεις… Η αγάπη και η επικοινωνία με το περιβάλλον παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ορατοί, αόρατοι φίλοι και συμπαραστάτες, πολλή μουσική, τραγούδια και μαγευτικές εικόνες συνθέτουν το πιο γλυκό σκηνικό!

Σε μια εποχή «κρίσης» και ανάγκης για εσωτερική αναζήτηση, η ιστορία μας αφήνει να επιλέξουμε εάν την «απώλεια», σε όποιο επίπεδο κι αν τη βιώνουμε, θέλουμε να την μεταμορφώσουμε σε κάτι… Μια περιπέτεια που αντίπαλοι – ίσως – εμφανίζονται οι ίδιες μας οι επιθυμίες; Μια ιστορία, που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον φανταστικό κόσμο της Σοκολάτας, κρατώντας πάντα ενεργοποιημένη την κριτική σκέψη και τη βιωματική μάθηση, υπενθυμίζοντας τις πραγματικές αξίες στη ζωή, όπως τη φιλία, την αγάπη, το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την προσπάθεια, την αισιοδοξία… το γέλιο!

Λίγα λόγια για την ομάδα…

Η Amusic FREEater είναι μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών, θεατρολόγων, και εκπαιδευτικών που οργανώνει θεατρικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα με ιδιαίτερη δράση στις ομάδες των παιδιών και των εφήβων. Με την Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι στόχο έχει τη δημιουργική, τη διαδραστική συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων στην παράσταση και τη βιωματική αξιολόγηση των ερωτημάτων που απασχολούν τους ήρωες.
Από τη Χώρα της Σοκολάτας στη Χώρα του Σύγχρονου Θεάτρου για Παιδιά. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική, διαδραστική παράσταση όπου η μουσική, το θέατρο και ο κινηματογράφος συναντιούνται δημιουργικά στη Χώρα της Σοκολάτας. Η διαδραστική μορφή της παράστασης, με την παράλληλη χρήση του βίντεο και των νέων τεχνολογιών, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλέσουν και να ‘παίξουν’ με έννοιες και θεματικές που σχετίζονται με τα μαθήματα της γλώσσας, της γεωγραφίας, της φυσικής, των μαθηματικών και παράλληλα της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου στην εκπαίδευση.

Όταν η Νεράιδα Πραλίνα πάει Σχολείο…

Πρίν ή Mετά τη συμμετοχή των παιδιών στην παράσταση, προαιρετικά και αφού οι εκπαιδευτικοί είναι σύμφωνοι, μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη τους προτεινόμενες δράσεις, ασκήσεις και παιχνίδια που σχετίζονται με το έργο καθώς και με τα μαθήματα της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της περιβαλλοντικής αγωγής, των εικαστικών, της γλώσσας, της λογοτεχνίας,της γεωγραφίας, των μαθηματικών, της φυσικής και των νέων τεχνολογιών. Οι προτεινόμενες αυτές ασκήσεις αφορούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο (α΄ και β΄ τάξη γυμνασίου). http://www.youtube.com/watch?v=wFVTbchstIY&feature=youtu.be

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη
Μουσική: Νίκος Βογιατζάκης
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη & Κωνσταντίνος Αλεξίου
Ηχοληψία: Aποστόλης Κοσκινάς
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ρένα Φουντουλάκη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Χάρις Βουλγαράκη
Μοντάζ-Animation: Βέρα Καραγιώργου
Φωτογραφία στα video της παράστασης: Φάνης Καραγιώργος
Γραφικά: Αμαλία Ζαχαριάδου
Κατασκευή κούκλας: Κλειώ Κιούλπαλη
Σχεδιασμός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος: Κλειώ Φανουράκη
Παραγωγή: Αmusic FREEater
Παίζουν : Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Βογιατζάκης, Δέσποινα Φούντα, Γιώργος Λυμπέρης, Κλειώ Φανουράκη, η Κυρία Τρουφάκη, ο Αόρατος Μουσικός και πολλοί σοκολατένιοι ήρωες από το νησί της Σοκολάτας Κεράσι.

Πληροφορίες – Παραστάσεις
Χώρος: Θέατρο ‘Δημήτρης Βλησίδης’ Δήμου Χανίων
Ημερομηνίες Παραστάσεων για το κοινό: Δευτέρα 11 Μαρτίου- Τρίτη 12 Μαρτίου
Ώρα: 18:00 μ.μ
Τιμή εισιτηρίων : 3 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων:2821341613

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook