«Η λογοτεχνία είναι ο άλλος τρόπος να φτιάξεις τον κόσμο»… με αυτήν την βασική άποψη ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, έκλεισε την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης οργάνωσε την εκδήλωση, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν.
Ο Γιάννης Φίλης, στην ομιλία του:

‘’Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο τόπο μας», πραγματικά καθήλωσε το κοινό με τις επιστημονικές έρευνες και τα σχετικά συμπεράσματα τους, που παρέθεσε, τονίζοντας την πολιτική –κοινωνική ευθύνη κρατών και πολιτών. Με χαλαρή διάθεση και με μια εύστοχα εκλαϊκευμένη προσέγγιση πάνω στα θέματα του περιβάλλοντος, καυτηρίασε, πρότεινε και βεβαίως ενημέρωσε.

Με διπλό ρόλο, λογοτέχνη και επιστήμονα, φάνηκε να ισορροπεί με έναν πολύ αρμονικό τρόπο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους,δηλώνοντας: «Η λογοτεχνία είναι ο άλλος τρόπος να φτιάξεις τον κόσμο. Απόψε το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης οργάνωσε στο Ηράκλειο μια ποιοτική βραδιά λογοτεχνίας, όπου όλοι ψάξαμε αυτόν τον τρόπο δόμησης του κόσμου με την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Αρχιπέλαγος» (Εκδόσεις Έναστρον) από τον Γιώργο Σαχίνη, τη Ρένα Παπαδάκη και τον συγγραφέα. Το έργο αφηγείται μια αληθινή ιστορία ανθρώπων σπρωγμένων σαν φύλλα στον άνεμο από τις δυνάμεις της διεθνούς πολιτικής. Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους ξεριζώνονται από την πατρίδα τους η οποία μετατρέπεται σε ναυτική βάση από την Αυτοκρατορία.

Το βιβλίο ξετυλίγει το δράμα των σκοτεινών δυνάμεων της παγκόσμιας πολιτικής από τη μια πλευρά και των ανθρώπων που πασχίζουν να ανασυνθέσουν τη ζωή τους από την άλλη, πάντα ελπίζοντας στην επιστροφή σε έναν κόσμο που όμως δεν υπάρχει παρά μόνο στις μνήμες τους».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου.

Η λογοτεχνία είναι ο άλλος τρόπος να φτιάξεις τον κόσμο. Απόψε το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης οργάνωσε στο Ηράκλειο μια ποιοτική βραδιά λογοτεχνίας, όπου όλοι ψάξαμε αυτόν τον τρόπο δόμησης του κόσμου με την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Αρχιπέλαγος» (Εκδόσεις Έναστρον) από τον Γιώργο Σαχίνη, τη Ρένα Παπαδάκη και τον συγγραφέα. Το έργο αφηγείται μια αληθινή ιστορία ανθρώπων σπρωγμένων σαν φύλλα στον άνεμο από τις δυνάμεις της διεθνούς πολιτικής. Οι κάτοικοι του Αρχιπελάγους ξεριζώνονται από την πατρίδα τους η οποία μετατρέπεται σε ναυτική βάση από την Αυτοκρατορία. Το βιβλίο ξετυλίγει το δράμα των σκοτεινών δυνάμεων της παγκόσμιας πολιτικής από τη μια πλευρά και των ανθρώπων που πασχίζουν να ανασυνθέσουν τη ζωή τους από την άλλη, πάντα ελπίζοντας στην επιστροφή σε έναν κόσμο που όμως δεν υπάρχει παρά μόνο στις μνήμες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook