Οι \”τοπικοί φορείς\” γράφει Μέσο Ενημέρωσης είναι αντίθετοι στην ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. 
Και για του λόγου το αληθές δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής :
\”….Για όλους τους παραπάνω λόγους οι φορείς της Κρήτης θεωρούμε πως με τα σημερινά δεδομένα η πλέον εφικτή και ρεαλιστική λύση είναι η συνένωση των Ε.Υ.Δ.Ε. Β.Ο.Α.Κ. & Ύδρευση Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου (Αποσελέμη) σε μια, αυτή της Ε.Υ.Δ.Ε. Κρήτης με αρμοδιότητες Προϊσταμένης Αρχής, προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα οι μελέτες και τα έργα στην Κρήτη\”.
Ποιοί είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται \” οι φορείς της Κρήτης\” ; 
\”Οι φορείς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΕΕ/ΤΑΚ)
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΜΔΥΔΑΣ)
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ\”
Δηλαδή όλοι αυτοί – του Ηρακλείου – που είχαν \”βολευτεί\” εδώ και χρόνια με το \”μοίρασμα\”  της πίτας των έργων μεταξύ τους την ίδια ώρα που κάποιοι πετούσαν τα κοκαλάκια στους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Κρήτη.
Λογικό και επόμενο να θίγονται και να αντιδρούν στην προοπτική ίδρυσης ενός Οργανισμού που θα εδρεύει στα Χανιά και στον οποίο θα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση απο όλους τους Νομούς υπο την αυστηρή επιτήρηση και επιβλεψη όχι μόνο του κράτους αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Αλλά είναι παράλογο και καθαρη ένδειξη φαταουλισμού να ζητούν οι υπηρεσίες του Ηρακλείου να αποτελέσουν μιαν δημόσια υπηρεσία που θα αφορά ολόκληρη την Κρήτη (ΕΥΔΕ Κρήτης) !!!

Γιατί κύριοι που υπογράφετε την ανακοίνωση, ΔΕΝ είστε \”οι φορείς της Κρήτης\”, αλλά οι συντεχνίες με έδρα το Ηράκλειο που βολεύοντο εδώ και χρόνια με την ανάθεση έργων και μελετών.

Και επειδή προσωπικά δεν έχω το παραμικρό συμφέρον ή όφελος, θα περιμένω και τις αντιδράσεις των συναδέλφων των παραπάνω απο την υπόλοιπη Κρήτη.

Γιατί επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως συγκρητισμός δεν σημαίνει να βαφτίζεις ως \’Κρήτη\” οτιδήποτε αφορά το Ηράκλειο και μόνο.

Γιατί επιτέλους τα στενά οικονομικά συμφέροντα κάποιων τοπικών ομάδων πρέπει να παραμεριστούν μπροστά στο κοινό συμφέρον όλων των Κρητικών.

Οι Λασιθιώτες – που στήριζαν πάντα το Ηρακλειώτικο λόμπυ – το κατάλαβαν, αλλά είναι πιά αργά. Και τώρα θα τρέχουν για καρδιολόγους και όχι μόνο στο Ηράκλειο.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook