Πολύ σοβαρά επεισόδια στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας. Εργαζόμενοι σε μονάδα ελαστικών της Goodyear διαδήλωσαν κατά του επαπειλούμενου κλεισίματος της μονάδας με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 19 αστυνομικοί.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη μονάδα, η οποία έχει καταγράψει ζημιές, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα σε διαδήλωση μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αυτής, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου στελέχη της Γκουντγίαρ εξέταζαν ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στη χώρα.

Οι αστυνομικοί μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, τα περιβόητα CRS, έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές, οι οποίοι όμως έκαψαν ελαστικά και πέταξαν στους αστυνομικούς διάφορα αντικείμενα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 19 τραυματίες στις τάξεις των αστυνομικών, έξι εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθεί περίθαλψη. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Η Γκουντγίαρ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το σχέδιό της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αμιένη, στο οποίο απασχολούνται 1.200 άνθρωποι.

Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος εξετάζουν τρόπους η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook