Η ορκωμοσία του Νικολάς Μαδούρο ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 19:00 (τοπική ώρα, 01:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσντάντο Καμπέγιο.

Ο Μαδούρο, 50 ετών, ο οποίος ήταν ο αντιπρόεδρος του Ούγκο Τσάβες, που απεβίωσε την Τρίτη από καρκίνο στο Καράκας, θα ηγηθεί της χώρας ως τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα οργανωθούν μέσα σ\’ ένα μήνα, σύμφωνα με το σύνταγμα.

Το σώμα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί «στην αιωνιότητα», στο στρατιωτικό μουσείο μετά την κηδεία του που θα τελεστεί σήμερα δήλωσε ο Μαδούρο.

«Έχει αποφασιστεί το σώμα του Κομαντάντε να ταριχευτεί έτσι ώστε να παραμένει αιώνια στη θέα των ανθρώπων σε ένα μουσείο», είπε ο στενός συνεργάτης του Τσάβες στην κρατική τηλεόραση. Κατά τον Μαδούρο η κίνηση αυτή που θυμίζει τη μεταθανάτια μεταχείριση των κομμουνιστών ηγετών Λένιν, Στάλιν και Μάο θα βοηθήσει να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών κρατών της Λατινικής Αμερικής αναμένεται την Παρασκευή στη Βενεζουέλα για να παραστεί στην κηδεία του Τσάβες. Την τελετή θα παρακολουθήσουν επίσης δυο από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες στον κόσμο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Ιράν.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook