Με καταγωγή από την Κρήτη, συνομήλικοι και ….Βαγγέληδες είναι οι δύο από τους τρείς νέους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων , που ορίστηκαν μετά τις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στο παρελθόν.

Ο λόγος για τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά και για τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο.

Ο μαχητικός ιπτάμενος Ευάγγελος Τουρνάς

Αναλυτικότερα, μάχιμος με αξιομνημόνευτη καριέρα είναι ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ έχει γεννηθεί στα Χανιά το 1958 και το 1976 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από όπου αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Αρχικά τοποθετήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης/341 Mοίρα σε αεροσκάφη F-5Α/B και ακολούθως στην 114 ΠΜ/ 334 Mοίρα σε αεροσκάφη Mirage F-1CG και κατόπιν στην 114ΠΜ/331Μ σε αεροσκάφη Mirage 2000.

Διετέλεσε αξιωματικός επιχειρήσεων στο 114 ΠΜ/ΣΜΕΤ, καθώς επίσης Α/Ε και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/ 332 ΜΠΚ. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Εκπαιδεύσεως στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ) και μετά καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαιδεύσεως στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α\’ ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α\’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ.

Πριν αναλάβει Αρχηγός ΑΤΑ και Διοικητής CAOC-7 ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α) και του Air Command and Staff College των ΗΠΑ.

Έχει συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη. Eχει ιπταθεί με αεροσκάφη: Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.

\"\"

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα parapolitika, ο Αντιπτέραρχος Τουρνάς είχε ποζάρει για το εξώφυλλο του ανδρικού περιοδικού Status των εκδόσεων Λυμπέρη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε θέμα που είχε τον τίτλο: Ο επισμηναγός Τουρνάς και οι άσσοι της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο ΟΥΚας Ευάγγελος Αποστολάκης

\"\"  \"\"

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως(ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Έχει τοποθετηθεί ως Κυβερνήτης Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993 καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/ΥΕΘΑ, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως DCOS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β\’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης.

Στις 25 Ιουλίου 12 προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως Υπαρχηγός κατόπιν σχετικής απόφασης ΚΥΣΕΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook