Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 ολοκληρώνεται η σειρά των δύο διαλέξεων με θέμα τον Γάλλο συνθέτη Κλωντ Ντεμπυσσύ που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και ο Μουσικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ». 
 Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Άγ. Δημήτριος) και ώρα 20:30, με εισηγητή τον μουσικό Γιώργο Καλούτση, ο οποίος θα αναλύσει την σημαντική και μοναδική όπερα του Ντεμπυσσύ «Πελλέας και Μελισσάνθη».
Η διάλεξη έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ προτείνεται στους συμμετέχοντες, εφόσον θέλουν και μπορούν, να φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η όπερα «Πελλέας και Μελισσάνθη» αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής και ιδιαίτερα του μελοδράματος, καθότι για πρώτη φορά εμφανίζονται τα νεωτεριστικά ρεύματα της τέχνης (και όχι μόνο της μουσικής) που αναπτύχθηκαν αργότερα, στον 20ο αιώνα, όπως συμβολισμός, αφαίρεση, διάσπαση φόρμας κ.α. 
Η διάλεξη αναφέρεται σε όλα αυτά τα ρεύματα καθώς και στον καλλιτεχνικό περίγυρο της εποχής και θα πλαισιωθεί με οπτικο-ακουστικά αποσπάσματα από διάφορες παραστάσεις της συγκεκριμένης όπερας. Η διάρκεια της εισήγησης είναι μία ώρα και δέκα λεπτά, ενώ θα ακολουθήσει συνομιλία με το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook