«Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της» διαμηνύει ο Φώτης Κουβέλης, τη στιγμή που η τρόικα εμφανίζεται να απορρίπτει σειρά προτάσεων για την αλλαγή μέτρων του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, που έχουν αποδειχθεί μη αποτελεσματικά.

Σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις.

«Η τρόικα και οι ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχή της. Δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Η οικονομία της χώρας χρειάζεται αναπτυξιακή στήριξη» επισήμανε, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα ρυθμίσεις για:

τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο

την ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων, με αύξηση του αριθμού των δόσεων, μείωση των επιτοκίων και περικοπή μέρους του χρέους

την επανεξέταση και τον ανακαθορισμό της συνολικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

«Οι εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας επιβάλλουν να διαμορφωθεί, χωρίς καθυστέρηση, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή» υπογραμμίζει ο Φ.Κουβέλης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook