O Giovanni Cuzari είναι το αφεντικό της Forward Racing, με την οποία αγωνίζεται ο «Texas Tornado», ή κατά κόσμον Colin Edwards. 

Στις αρχές της εβδομάδας ο Cuzari μίλησε στο GPone.com και αποκάλυψε ότι φιλοδοξία του είναι να δημιουργήσει με την ομάδα του ένα «ελκυστικό πακέτο», ώστε να προσελκύσει όποιον κατασκευαστή θέλει να συμμετάσχει στα MotoGP.

Η Suzuki ανεβάζει ήδη στροφές, προετοιμάζοντας την επιστροφή της το 2014 και χρειάζεται μία ομάδα να στεγάσει την προσπάθειά της. Αρχικά λοιπόν οι άνθρωποι του GPone πίστεψαν ότι ο Cuzari αναφερόταν σε αυτήν. Όμως ο Ιταλός έκανε την έκπληξη, αποκαλύπτοντας ένα άλλο όνομα. Αυτό της Kawasaki!

Είπε συγκεκριμένα: «Συζητάμε ήδη για το 2014. Μόλις επέστρεψα από μια συνάντηση με τον Ezpeleta [CEO της Dorna], όπου συζητήσαμε τα μελλοντικά σχέδια των Honda και Yamaha. Είχα επίσης επαφές με την Suzuki και την Kawasaki».

H Forward Racing αποτελεί το διάδοχο σχήμα της \’Hayate Racing Team\’, της ομάδας που είχε δημιουργήσει η Kawasaki το 2009 για να συμμετάσχει ανεπίσημα στα MotoGP με ένα αβάπτιστο μαύρο ZX-RR και οδηγό το Marco Melandri.

\"\"

Στα τέλη του 2008 η Kawasaki είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τους αγώνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Όμως αναγκάστηκε για ένα χρόνο να χρησιμοποιήσει το σύμμεικτο σχήμα της Hayate, προκειμένου να αποφύγει τις βαριές οικονομικές συνέπειες που συνεπαγόταν το σπάσιμο του συμβολαίου της με τη Dorna.

Εάν λοιπόν θελήσει να επιστρέψει και με δεδομένη την απροθυμία της Dorna να αυξήσει τις συμμετοχές, η συνεργασία με την Forward θα είναι λογική αν όχι επιβεβλημένη.

Η Forward από φέτος χρησιμοποιεί μια μοτοσυκλέτα της FTR με κινητήρα Kawasaki για τη συμμετοχή της στην κατηγορία CRT των MotoGP, με αναβάτες τους Colin Edwards και Claudio Corti.

Η ομάδα της Kawasaki αγωνίστηκε στα MotoGP από το 2002 ως το 2008, αποσπώντας τέσσερα μόλις βάθρα πριν αποσυρθεί. 

Έκτοτε η εταιρεία έχει ενισχύσει την παρουσία της στο παγκόσμιο Superbike, μάλιστα πέρσι ο αναβάτης της Tom Sykes έχασε τον τίτλο από το Max Biaggi για μισό μόλις βαθμό.

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook