Τα τελευταία 16 χρόνια στην Τουρκία τουλάχιστον 83 γυναίκες βιάστηκαν στη φυλακή, ενώ 366 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το τουρκικό γραφείο Νομικής Βοήθειας κατά της κακοποίησης και του βιασμού.

Το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών έγινε από γυναίκες που ζουν στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ σύμφωνα με την έκθεση, 45 από τα θύματα είναι μεταξύ 10(!) και 18 ετών…

Ένα σύνολο από 159 δικαστικές υποθέσεις είναι ανοικτές μετά τις καταγγελίες από την ίδρυση του νομικού γραφείου του 1997, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός γυναικών αρνήθηκαν οποιαδήποτε νομική διαδικασία από το φόβο. Για 28 από τις υποθέσεις αυτές αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), ενώ άλλες 16 περιπτώσεις βρίσκονται εν αναμονή.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις… 266 επιθέσεις αναφέρθηκαν να έχουν διαπραχθεί από υπαλλήλους της αστυνομίας, 96 από το στρατό ή τις δυνάμεις της χωροφυλακής και 17 από τις ειδικές δυνάμεις.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook