Νέα δράση με ουσιαστική σημασία και αυτή την φορά από τον Σύλλογο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων του Ηρακλείου. Ο Σύλλογος δημιούργησε ένα δίκτυο διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες για όλους τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζομένους. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

\”Ο φετινός χειμώνας χωρίς αμφιβολία είναι για όλους μας από τους πιο δύσκολους των τελευταίων χρόνων. Φρόντισαν με περίσσια επιμέλεια για αυτό, όσοι κυβερνούν τη χώρα, υπογράφοντας νέα Μνημόνια, ανανεώνοντας τα χαράτσια, φτάνοντας την φορομπηξία σε δυσθεώρητα ύψη και φέρνοντας την χώρα στην κορυφή της λίστας με τα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη! 

Την ίδια στιγμή τα πρωτοφανή φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης εντείνονται συνεχώς. Συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια, άλλοι στέκονται για ώρες σε ουρές για μια σακούλα κρεμμύδια, άλλοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες και όλα αυτά τείνουν να γίνουν “συνηθισμένα”. Έχουν φέρει την κοινωνία σε οριακό σημείο και ο καθένας μας έρχεται αντιμέτωπος με την μάχη για την επιβίωση.
Δεν θα συνηθίσουμε. Υπάρχει και άλλος δρόμος! Όλοι μαζί, με την αυτοοργάνωση μας, μπορούμε να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε στην πράξη ότι υπάρχει ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Δεν περιμένουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν αν και εμείς δεν γίνουμε μέρος αυτής της αλλαγής, αν από σήμερα κιόλας δεν αρχίσουμε να οργανώνουμε τις ζωές μας όχι με βάση αυτή ή την επόμενη δόση αλλά με βάση της ανάγκες μας. Όλοι μαζί μπορούμε! 
Μέσα από τη συμμετοχή και την συλλογικότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ανέργων, για να βάλουμε φρένο στην κατρακύλα της κοινωνίας μας, ενάντια σε εκείνους που με τις επιλογές και τις κλεψιές τους μας φτάσανε ως εδώ. Στην πράξη να δείξουμε ότι γίνεται να ζούμε χωρίς χρέη, χωρίς Μνημόνια, χωρίς διαπλοκή, χωρίς φτώχεια, χωρίς μόνιμα ανέργους, να αρχίσουμε να χαράζουμε το αύριο που προσδοκούμε.
Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας ένα δίκτυο διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες για όλους τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους. Η προσπάθεια πήγε καλά, περίπου 100 οικογένειες προμηθεύτηκαν τρόφιμα φτηνά και ποιοτικά, ξεπερνώντας μεσάζοντες και κερδοσκόπους και δείχνοντας πως μέσω της οργάνωσης μας, μπορούμε να βοηθηθούμε και να βοηθήσουμε και τους γύρω μας.
Καλούμε μέλη και φίλους του συλλόγου, που θέλουν να συνδράμουν στην κίνηση μας με ιδέες ή και με πρακτική βοήθεια να έρθουν στην επόμενη συνάντηση μας, την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 11.00 πμ στον πολυχώρο Ξαστεριά (Ραδαμάνθυος 5, έναντι αγίου Μηνά). 
Να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας. Η από δω και πέρα κίνηση μας μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην οργάνωση μας, στο να φτιάξουμε δομές επιβίωσης αλλά και αντίστασης συνάμα.
Οργανώνουμε τις ζωές μας με βάση τις ανάγκες μας και όχι τους εκβιασμούς της Μέρκελ. 
Σύλλογος Ανέργων Και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook