\”Η ανοικοδόμηση της χώρας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης\” δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν από τη συνάντησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης με περίπου 20 νέους επιχειρηματίες.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν ανάσες καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία ενώ τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να συνάψει \”κοινωνικό συμβόλαιο με νέους επιχειρηματίες\”.

Είπε επίσης ότι η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση.

\”Άνθρωποι με ιδέες υπάρχουν, αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει είναι τοίχος από την πλευρά της πολιτείας\” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι για να πετύχουν οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση, πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά και δημιουργία νέας επιχειρηματικής κουλτούρας.

\”Μόνο τότε θα υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ούτως ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να πάρουν ρίσκο αλλά και να δημιουργηθεί υπεραξία που θα αναθερμάνει την ελληνική οικονομία\” κατέληξε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός διευθυντής Ινστιτούτου ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης τόνισε ότι για να απορροφηθεί όλη η ανεργία που έχει συσσωρευτεί χρειάζεται «επενδυτικό σοκ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.»

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook