Στον Κωνσταντίνο Φωτάκη, διευθυντή του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) που βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικά στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς σύμφωνα με καταγγελία στις 11 Ιανουαρίου 2013 απομακρύνθηκαν και κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν τα στειρωμένα, εμβολιασμένα και φροντισμένα σκυλιά που διαβιούσαν πέριξ του ιδρύματος.

Οι εκπρόσωποι της Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή που έστειλαν την 1η Μαρτίου ζητούν να μάθουν που βρίσκονται αυτά τα σκυλιά και τονίζουν ότι η απομάκρυνση και η εξαφάνιση τους έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και έχει αναστατώσει όχι μόνο τον ευρύτερο φιλοζωικό κόσμο αλλά και πολλούς πανεπιστημιακούς άλλων Α.Ε.Ι.

Μεταξύ άλλων η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει: «Είναι αλήθεια πως θεωρούσαμε την προσωπική σας ενδοπανεπιστημιακή φιλοζωική δράση ολωσδιόλου αξιοσημείωτη – για τα Ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα – καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι φιλοζωικές διευθετήσεις ενός Ηγέτη επιστημονικού Ιδρύματος στα όρια του campusείναι βεβαίως αναμενόμενες. Και η δράση σας συνάδει εξαιρετικά με το γνωστικό σας πεδίο, στην παράμετρο της περιβαλλοντικής προστασίας.

Παρόμοιες πρακτικές με προγράμματα στειρώσεων και σίτισης αδέσποτων, χρεωμένων ανά Σχολές, υπάρχουν και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία της Κτηνιατρικής Σχολής και λειτουργούν εξαιρετικά εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι γι’ αυτό που μας προκάλεσε έκπληξη και σόκ η αντίδραση των συγκεκριμένων μελών της κοινωνίας και θεωρούμε πως τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να είναι, αν μη τι άλλο, δακτυλοδεικτούμενες, αφού ουδόλως αρμόζουν σε σύγχρονους Ευρωπαίους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους, αλλά επαναφέρουν έναν ήδη λησμονημένο αφόρητο επαρχιωτισμό.

Ελπίζουμε να επιληφθείτε, ώστε τα λυπηρά αυτά φαινόμενα να πάψουν να αμαυρώνουν το πανεπιστημιακό προφίλ εκτός Ελλάδος και να μην εμποδίσουν ούτε στο ελάχιστο την δική σας καθ’ όλα αξιέπαινη στάση.

Τελικά, εάν κανείς έπρεπε να αιτιάται κάποιον, δεν είναι τα δύστυχα εγκαταλελειμμένα ζώα, αλλά τις αρμόδιες διωκτικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τις ανάλογες ποινές για εγκατάλειψη, σύμφωνα με τις σαφείς και αυστηρές οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την ενημέρωση μας περί του που ευρίσκονται τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου να επιληφθούμε της επιστροφής τους στον χώρο αλλά και της υιοθεσίας τους.

Παραμένουμε στην διαθεσή σας για κάθε βοήθεια ή πληροφορία και παρακαλούμε για την κοινοποίηση της επιστολής μας σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν κάποια από τα ζώα που ζούσαν εκεί καθώς και το όχημα με τα οποία τα μάζεψαν!

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook