"Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια". Αυτό ήταν το τραγούδι μιας γιαγιάς που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο της Ιερισσού το πρωί της Πέμπτης.

"Ελάτε να σας πω εγώ, που είμαι γενιά του '40. Δεν έχετε μάνες;", φώναξε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι τέσσερις συλληφθέντες, ένα κοριτσάκι χτυπημένο και δεκάδες δακρυγόνα ήταν το αποτέλεσμα από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό ενώ δεκάδες ήταν οι καταγγελίες των πολιτών και μαθητών για αλόγιστη χρήση βίας, ανακρίσεις και καταστολή μέσα στο χωριό.
Οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν μετά τις κατ' οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, την ώρα που περίπου 250 κάτοικοι της Ιερισσού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πολυγύρου φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και των μεταλλείων.

Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για νωρίς το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου καθώς γύρω στις 12 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο οι τέσσερις κατηγορούμενοι για αδικήματα της νομοθεσίας περί κατοχής όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Για τους τέσσερις συλληφθέντες ορίστηκε δικάσιμος για την 20 Μαρτίου. Η αστυνομία δεν συνδέει πάντως τις χθεσινές συλλήψεις με τον εμπρησμό στις Σκουριές.news247.gr