Άλλοι έξι ορθοπεδικοί γιατροί του ΕΣΥ πρόκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να βρεθούν κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που σχετίζονται με το λεγόμενο «σκάνδαλο De Puy», ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση στους 12.

Με παραγγελία της, η εισαγγελέας Εφετών, Άννα Ζαΐρη, που διενεργεί έρευνα για τις προμήθειες που φαίνεται να ελάμβαναν «μεγαλογιατροί» δημόσιων νοσοκομείων για να προωθούν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρείας «De Puy Internasional», ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η ίδια κατηγορία απαγγέλθηκε σε άλλους έξι ορθοπεδικούς γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά, για να «επιλέγουν» ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρείας.

Η «αμοιβή» των γιατρών ουσιαστικά, όπως καταγγέλλεται, πληρωνόταν από το Δημόσιο, καθώς η τιμή των προϊόντων αυξανόταν τόσο, ώστε να συνυπολογίζεται σε αυτήν και η «μίζα».

Αντίστοιχα, η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους άλλους έξι γιατρούς, εκ των οποίων τέσσερις είναι από την Αθήνα και οι δύο από τη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει στοιχεία -άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κ.ά- για «πληρωμές» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου η εταιρεία, θυγατρική της Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία, να εμφανίζει αξιοθαύμαστες πωλήσεις στην Ελλάδα.

Τα ποσά μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν μπορούσαν να αιτιολογηθούν, αλλά αποτελούσαν το διπλάσιο ή και τριπλάσιο των ποσών που δήλωναν οι κάτοχοί τους ως εισόδημα επί σειρά ετών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook