Σε 120 ώρες κοινωφελούς εργασίας, καταδικάστηκε από τα Βρετανικά δικαστήρια ένας 21χρονος ο οποίος ενώ είχε μεθύσει τηγάνισε το χάμστερ του φίλου του.

Ο λόγος για τον James White, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του τονίζοντας ότι το ζώο δεν ήταν ζωντανό πριν το βάλει στο τηγάνι.

Ο δικαστής Roy Anderson τόνισε ότι το χάμστερ δεν πέθανε από φυσικά αίτια αλλά από την ταλαιπωρία που υπέστη από το νεαρό φοιτητή του πανεπιστημίου του Γιόρκ.

Στη δίκη γνωμοδότησαν και δυο κτηνίατροι οι οποίοι τόνισαν ότι το χαμστερακι πέθανε αφού βασανίστηκε μέσα στο τηγάνι.

Ο δικαστής ανέφερε \”Είναι αποδεκτό πλέον ότι υπήρξε σκληρή μεταχείριση του ζώου\”.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Phil Brown ανέφερε ότι αστυνομικοί κλήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου στο διαμέρισμα του φοιτητή, όπου τον βρήκαν πολύ μεθυσμένο.

Μπαίνοντας στο σπίτι διεπίστωσαν ότι έρχεται από την κουζίνα μια \”ισχυρή και πικάντικη μυρωδιά\”. Εκεί ήταν που παρατήρησαν ότι είχε τηγανίσει το άτυχο τρωκτικό.

Ο 21χρονος προσπαθώντας να δικαιολογηθεί τόνισε ότι το τρωκτικό ανήκε στο συγκάτοικό του και το τηγάνισε αφού είχε πεθάνει από καρδιακή ανεπάρκεια!

Ο Kevin Blount, παρ\’ ότι έχασε το αγαπημένο του χάμστερ τον υπερασπίστηκε στο δικαστήριο λέγοντας ότι ο συγκάτοικος του δεν είχε \”καμία σκόπιμη πρόθεση να βασανίσει το ζώο\” .

Η αξιωματικός της αστυνομίας Claire Mitchell ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά στη καριέρα της που βλέπει μια παρόμοια υπόθεση.

Ο νεαρός έχει λευκό ποινικό μητρώο και το μένει άλλος ένας χρόνος στο πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Metro.co.uk

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook