Απάντηση του ΚΚΕ Ηρακλείου στη σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου. Η ανακοίνωση του Σωματείου -που είχε ως θέμα τις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων- είχε στόχο το Κομμουνιστικό Κόμμα και ειδικά το ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για \”<<αγωνιστές>> που ποτέ δεν ήρθαν στο Σωματείο να κάνουν έστω μια καταγγελία για κάποιο εργοδότη, για κάποιο πρόβλημα εργαζόμενου\”.
Η απάντηση του ΚΚΕ αναλυτικά:
\”Το ΚΚΕ ουδέποτε εξέδωσε ανακοίνωση που να αναφέρεται σε κάποιο πρωτοβάθμιο σωματείο και συγκεκριμένα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλεί η σχετική αντι – ΚΚΕ ανακοίνωση. 
Είναι φανερό ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), που παλιότερα ήταν με τη ΝΔ (ΔΑΚΕ) και τώρα έχουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ για να ξελασπώσουν τα κόμματα τους. 
Στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων του κλάδου από το κύριο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ένταση της επίθεσης των μεγαλοξενοδόχων και της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με στόχο την εξασφάλιση ακόμα πιο φτηνής εργατική δύναμη, ενόψει μάλιστα της φετινής σεζόν, που αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση.
Μέσα από την άθλια αντί – ΚΚΕ επίθεση θέλουν να αθωώσουν τη κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τη πολιτική της ΕΕ, τα κόμματα που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό. Θέλουν να κρύψουν τη δική τους ταύτιση με τα κόμματα που υπηρετούν τους μεγαλοξενοδόχους και συνολικά το κεφάλαιο .
Αυτό υπηρετεί και η προσπάθεια διάσπασης των εργαζόμενων στο Τουρισμό σε έλληνες και ξένους, με αφορμή την επέκταση στο καθεστώς της μαθητείας και τη δραστηριότητα των δουλεμπορικών γραφείων, όπου αποτελούν πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και απαίτηση των μεγαλοξενοδόχων. 
Αυτό υπηρετεί η ξενοφοβία και η λογική «έξω τα κόμματα» που επίμονα προβάλουν. Είναι επικίνδυνη λογική, που δίνει πάσα σε φασιστικές αντιλήψεις και οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, που αποτελούν το ατσάλινο μαστίγιο του κεφαλαίου. 
Είναι καθαρό ότι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε να αποτρέψουν την συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα με τη προοπτική της εργατικής εξουσίας. 
Καλούμε τους ξενοδοχοϋπάλληλους, συνολικά την εργατική τάξη να τους διαψεύσουν! Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να απαλλαγούν από τους εκλεχτούς της εργοδοσίας και να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook