Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες και την Πολιτεία, είπε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Χατζηδάκη και περίπου 20 εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι άνθρωποι με ιδέες υπάρχουν, η στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών είναι μια ρεαλιστική στρατηγική, μια οδός εξόδου από την κρίση και χρειάζεται κινητοποίηση για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας.

Νέες ιδέες υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους τοίχο από την Πολιτεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειάζεται είναι, το κράτος να χρηματοδοτεί και να χτυπήσει τη γραφειοκρατία ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα. Υποχρέωση της Πολιτείας και των υπουργών Ανάπτυξης είναι η διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για να αναλάβουν το ρίσκο και τη νέα ιδέα να την κάνουν επένδυση. Και έτσι θα δημιουργηθεί η υπεραξία που θα αναθερμαίνει την οικονομία», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Aυτό είναι το νέο αίμα, το νέο οξυγόνο στις φλέβες της οικονομίας», τόνισε.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και Αθανάσιος Σκορδάς και ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) δημιουργήθηκε από νέους επιχειρηματίες, με στόχο να προωθήσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη χώρα το οποίο θα επικεντρώνει στη καινοτομία και την ταχεία ανάπτυξη.

Η στρατηγική της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων επικεντρώνει σε πέντε περιοχές, στις οποίες οι παράγοντες της γεωοικονομίας, του συμβολικού και του ανθρωπίνου κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την Ελλάδα.

Πρόκειται για την αγροτική οικονομία και την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, την ενέργεια, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές, την υψηλή τεχνολογία με έμφαση στις ΤΠΕ και στη Βιοϊατρική, καθώς και τις μεταφορές με έμφαση στη ναυτιλία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook