Η χώρα μας επανέρχεται δυναμικά στο θέμα του τουρισμού και όπως καταγράφεται από τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την έκθεση του Βερολίνου, το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.

Θα αυξηθούν οι κρατήσεις φέτος το καλοκαίρι

Η επιθυμία των Ευρωπαίων καταναλωτών για διακοπές στη θάλασσα, σε κοντινές αποστάσεις από τη χώρα τους και με λογικό κόστος βοηθά την αναβίωση της τουριστικής ζήτησης σε μια χώρα που μάχεται την ύφεση και την κρίση χρέους.

Ο Doerte Nordbeck από τον όμιλο έρευνας αγοράς GfK έδειξε, σε μια παρουσίαση που έκανε στην έκθεση ΙΤΒ, ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες παρουσιάζουν αύξηση 10% για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το εισόδημα από τον τουρισμό, την κύρια πηγή οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας, παρουσίασε πτώση 4.6% (9.89 δις Ευρώ) από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Alltours, τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο στη Γερμανία, δήλωσε πως οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% για το τρέχον έτος, φέρνοντας καλά νέα σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της παραγωγής και μία στις πέντε θέσεις εργασίας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook