Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Ιπποκράτης Μανουδάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής. (δείτε εδώ)

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αδυνατώντας να κατανοήσει τη δριμύτητα των λόγων και καταγγελιών του απερχόμενου προέδρου του Ε.Α.Κ. Χανίων -ιδιαίτερα μετά την τρίχρονη προσπάθεια συνεργασίας από την πλευρά του Ομίλου- οφείλει να σταθεί στο πλευρό των αθλητών του, των μελών του, των εργαζομένων του δηλώνοντας ότι ο Ν.Ο.Χ.:

1. Παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς χρήση με συμφωνητικό και Υπουργική απόφαση κατά την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί τις πισίνες για έντεκα (11) ώρες ημερησίως.
Το κολυμβητήριο Χανίων χρησιμοποιείται τις ελεύθερες ώρες και στις ελεύθερες διαδρομές και από άλλους φορείς όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ, το Δήμο Χανίων και από Σωματεία ΑμΕΑ κλπ.

2. Τα τελευταία τρία χρόνια βοηθάει στη λειτουργία του κολυμβητηρίου με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και με δική του παρέμβαση σε αγορά πετρελαίου από τρίτους όπως Δήμος Χανίων κ.ά. Μόνο για την περίοδο από 23 Δεκεμβρίου 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013 πάνω από 20.000 € διατέθηκαν από πόρους του Ν.Ο.Χ. και 3 τόνοι πετρελαίου χορηγήθηκαν στο Ν.Ο.Χ. από την Jet Oil (σχετικά παραστατικά και τιμολόγια στη διάθεση της γραμματείας του Ν.Ο.Χ.).

3. Παρά τις συμβάσεις καθαριότητας για το Ε.Α.Κ. Χανίων το κολυμβητήριο αφέθηκε στην καλή διάθεση του Ν.Ο.Χ. και στη φιλοτιμία των μελών του τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Γιατί ένας τόσο ευαίσθητος υγειονομικά χώρος δεν έτυχε της ευαισθησίας της διοίκησης του Ε.Α.Κ. Χανίων;

4. Το Δεκέμβριο του 2012 πολίτες της πόλης μας πληροφορήθηκαν ότι στο «κλειστό» κολυμβητήριο έγινε προσπάθεια πλιάτσικου από άγνωστους σε αθλητικό υλικό. Μετά από αυτή την πληροφορία μεταφέρθηκαν αντικυματικές διαδρομές, τέρματα και μία ανοξείδωτη σκάλα πισίνας στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Χανίων, δηλαδή σε εγκατάσταση της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού.
Η διοίκηση του Ν.Ο.Χ. γνωρίζοντας το περιστατικό ενημέρωσε την ίδια ημέρα τον Υπουργό κ. Ιωαννίδη ως άμεσα υπεύθυνο και στη συνέχεια αλληλογράφησε με τη Γ.Γ.Α. ενημερώνοντας πως ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Χανίων απαιτεί να επιστραφεί το αθλητικό υλικό στο εγκαταλειμμένο «κλειστό – ανοικτό» κολυμβητήριο. Το υλικό ως περιουσία του ελληνικού λαού φυλάσσεται από τους εργαζόμενους της Γραμματείας στις εγκαταστάσεις της. Είναι ακατανόητη η στάση του απερχόμενου προέδρου που ουδεμία ευθύνη φέρει για το κλειστό κολυμβητήριο παρά μόνο για καθυστερημένα αντανακλαστικά όσον αφορά τη γενικότερη ΛΕΗΛΑΣΙΑ του χώρου – ευθύνη εξάλλου που φέρουμε όλοι μας.

5. Τα δημόσια πρόσωπα που ασκούν δημόσια διοίκηση πρέπει ν’ αντέχουν και στη δημόσια κριτική. Πριν λοιπόν κατηγορήσει ο οιοσδήποτε έναν άνθρωπο που 30 χρόνια προσφέρει στον αθλητισμό της πόλης μας, βγάζοντας Παγκόσμιους Πρωταθλητές, με περγαμηνές που λίγοι στον κόσμο φέρουν ως κληρονομιά όχι μόνο στον εαυτό τους, στο σωματείο τους, αλλά και στην πόλη και στη χώρα τους, θα έπρεπε να το σκέφτεται δύο φορές. Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν και προσφέρουν για τον αθλητισμό κάτω από συνθήκες οι οποίες δεν έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας τους. Και βέβαια είναι επίσημα πιστοποιημένοι προπονητές από τη Γ.Γ.Α., η δε Τεχνική Κολύμβηση είναι αναγνωρισμένο ολυμπιακό άθλημα γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν και τα πριμ στους αθλητές της, χωρίς όμως να μετέχει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα Αγώνων.

6. Τελειώνοντας, επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, το Προεδρικό Διάταγμα 113/2010 ισχύει καλύπτοντας οποιονδήποτε άλλο νόμο. Την υποχρέωση της τήρησης εκπλήρωσης του προϋπολογισμού έχει ο πιστοποιημένος οικονομικός προϊστάμενος. Αυτό που δεν γνωρίζαμε και έπρεπε δυστυχώς να μεταβούμε στην Αθήνα για να το μάθουμε, είναι ότι το Ε.Α.Κ. Χανίων μετά τη συγχώνευση δεν υφίσταται ακόμα ως οργανισμός και δεν υπάρχει η θέση του οικονομικού προϊσταμένου. Την υπογραφή είχε ο πρόεδρος που επιλεκτικά χρησιμοποίησε για μισθοδοσία και ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σίγουρα στις 22 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να προμηθεύσει το κολυμβητήριο με μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου και όχι μόνο με 500 λίτρα.

Σκοπός του Ναυτικού Ομίλου δεν είναι οι αντιπαραθέσεις και οι ρήξεις αλλά με διάλογο και σωστή συνεργασία να επιδιώκονται πάντα οι καλύτερες λύσεις για την αθλούμενη νεολαία της πόλης μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook