Σε πορεία συνεδρίου μπαίνει από σήμερα η Νέα Δημοκρατία καθώς στις 13:30 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Πρόκειται για την πρώτη σύγκλιση των κορυφαίων κομματικών οργάνων που θα οδηγήσουν στο 9ο συνέδριο που προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου.

Αν και έπρεπε η συγκεκριμένη κομματική διαδικασία, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, να είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι, ωστόσο οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και στην οικονομία επέβαλλαν τότε την αναβολή της.

Έπειτα από τα σημερινά, θα ακολουθήσουν θεματικά προσυνέδρια σε όλη τη χώρα, καθώς στόχος είναι, όπως ανέφερε ανώτατη πηγή της ΝΔ στο newpost, να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία του κόμματος με την κοινωνία και για το λόγο αυτό τα στελέχη του, θα πάνε σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας για ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες και να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις και τις προσπάθειες της ΝΔ μέσα από τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς όπως θα τονίσει και απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, θεωρεί πολύ σημαντική τη σχέση του κόμματος με τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή. Και για αυτό όπως αναμένεται να πει η μάχη αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται και είναι εθνική και όχι κομματική καθώς προέχει η σωτηρία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει για άλλη μια φορά, κάλεσμα σε όσους ασπάζονται τις ίδιες ιδέες και αξίες με το κόμμα του για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού μετώπου που θα ενισχύσει την κυβερνητική προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και προϋποθέσεων, για να μπει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης και να αφήσει πίσω της την κρίση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει υπευθυνότητα από όλους στο δύσκολο αυτό εξάμηνο για την ελληνική οικονομία και θα στρέψει τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στις επενδύσεις και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για παλινωδίες στις θέσεις του και για διγλωσσία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τα δεδομένα αυτά, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση τα σενάρια περί μετάλλαξης της ΝΔ και ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και η φημολογία για αλλαγές ψηλά στην ιεραρχία του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν ένα μήνα είχαν ανακοινωθεί νέα στελέχη στην κομματική πυραμίδα και στις γραμματείες της ΝΔ. Αναπληρωτής του Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε οριστεί ο Κώστας Ζωντανός, ενώ τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού είχε αναλάβει η Ελίζα Βόζεμπεργκ με αναπληρωτές τους Μενέλαο Δασκαλάκη και Πέτρο Μποτσαράκο.

Αλλαγές υπήρξαν και στις γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγροτικού, Οργανωτικού και Διεθνών Σχέσεων, ενώ στο Διαγραμματειακό και στην Κινητοποίηση τοποθετήθηκε ο Αλέκος Κόκκαλης. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί ο πρόεδρος και η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και στη συνέχεια θα καθορισθούν οι διαδικασίες των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, που θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις και στις οποίες θα μιλήσει ο κ. Σαμαράς. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν, πιθανότατα τον Μάιο, εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέων διοικητικών συμβουλίων στις Νομαρχιακές και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί το εκλογικό σώμα.

newspost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook