Τον Σεπτέμβριο του 2014, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ανατέθηκε η δημιουργία του ολοκληρωμένου λογισμού συστήματος, καθώς η πληθώρα των φορέων που κάνουν αναρτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δημιούργησε τεχνικά προβλήματα όχι ως προς τις αναρτήσεις αλλά ως προς την πρόσβαση.

Επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση για τα τεχνικά προβλήματα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ απηύθυνε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος εξασφάλισε τη δέσμευση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσου Βολουδάκη ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις διατάξεις για την υποχρέωση των αναρτήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο υφυπουργός, σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι ενταγμένοι 3.498 φορείς, οι αναρτήσεις φθάνουν συνολικά στις 5.300.0000 και γίνονται ημερησίως 14.000 αναρτήσεις.

Όπως πάντως αποκάλυψε ο υφυπουργός, σήμερα υπάρχουν σκέψεις να καθιερωθεί ένα «κατώφλι» δαπανών, πάνω από το οποίο θα υπάρχει η υποχρέωση ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διότι με το υφιστάμενο πλαίσιο πρέπει να αναρτώνται και δαπάνες του ενός ευρώ. «Καμία φορά, ο ωκεανός της πληροφόρησης μπορεί να οδηγεί σε προβλήματα» είπε. Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η σκέψη θα τεθεί σε διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέχρι την παράδοση του ολοκληρωμένου συστήματος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook