Συλλαλητήριο έξω από το δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που είναι αντίθετοι στη λειτουργία της μονάδας χρυσού, πραγματοποίησαν και την Παρασκευή συγκέντρωση στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια.

Στους συγκεντρωθέντες μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός της στην επένδυση εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών της πόλης, παρουσία κατοίκων της Ιερισσού και του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως αντέδρασαν για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και δεν έχουν σκοπό να εμποδίσουν τις όποιες έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στις Σκουριές.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν χθες στο πλαίσιο της νομιμότητας, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Εισαγγελίας, ΕΛ.ΑΣ. και κατοίκων.

Εξάλλου, ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά την επεισοδιακή επιχείρηση έρευνας σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού που ενδεχομένως να έχουν σχέση με την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook