Σε μια πρωτότυπη πρόταση προχώρησε μιλώντας στη Βουλή η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας πρότεινε:

Να δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους αμέσως μετά το τοκετό να παίρνουν άδεια για τρία χρόνια με την καταβολή του 50% του μισθού τους και ταυτόχρονα να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή, ελληνικά προϊόντα.

Χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην πρόταση της τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα.

Η Βουλή λοιπόν τίμησε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλειά της.

Η παρουσία των γυναικών από το βήμα του Κοινοβουλίου ήταν σχεδόν καθολική, καθώς από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, επελέγησαν να μιλήσουν -με αφορμή την 156η επέτειο της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κοινή διαπίστωση όσων πήραν τον λόγο ήταν ότι σήμερα οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να την εκπροσωπήσει ο βουλευτής Χρήστος Παππας.

Για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας, ο κ. Παππάς πρότεινε: την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τάχθηκε κατά των αμβλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες «ύβρη και φόνο».

nocomments.gr