Ο Νίκος Ανδρουλάκης τα πήρε όλα και έφυγε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα σε μια νύχτα, έγινε ο καθοριστικός παράγων του παιχνιδιού, σάρωσε τις λίστες και τις ισορροπίες, έβγαλε από το παιχνίδι στενότατους συνεργάτες του αρχηγού όπως τον Αγγελούδη, εξόργισε άλλους και εν τέλει πήρε σε σταυρούς το 33% της Κεντρικής Επιτροπής και μια απόσταση 400 σταυρών από τον δεύτερο.

Ενδιαμέσως κρεβατώθηκε, συναντήθηκε με το Βενιζέλο και πλέον θεωρείται δεδομένο, ότι θα γίνει ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφού ο αρχηγός δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να τον παρακάμψει χωρίς να αγνοήσει τη βούληση που εκδηλώθηκε στο συνέδριο.

Ωστόσο η υπόθεση έχει ένα αγκάθι, ο Ανδρουλάκης κινδυνεύει να μην εκλεγεί…

Η αριθμητική της Κεντρικής Επιτροπής είναι αυτή που καθιστά τα πράγματα ρευστά. Γιατί από το συνέδριο προέκυψαν δύο μεγάλα μπλοκ. Των βενιζελικών και των αντιπολιτευομένων (Καρχιμάκης και Παναγιωτακόπουλος) που ακούνε Ανδρουλάκη και βγάζουν φλύκταινες. Καρχιμάκης και Παναγιωτακόπουλος έχουν μαζί 60 ψήφους, απέναντι σε ένα βενιζελικό μπλοκ που αριθμεί 120.

Έλα όμως που αυτό το τελευταίο είναι από βούτυρο και τα μαχαίρια βρίσκονται ήδη σε λειτουργία…

Ένα τρίτο περίπου από το βενιζελικό μπλοκ είναι οι δυνάμεις του ίδιου του Ανδρουλάκη. 37 δικοί του και 6 του Σκανδαλίδη ανεβάζουν τις δυνάμεις του στην Κ.Ε στους 43. κάτι που σημαίνει πως για να εκλεγεί χρειάζεται ακόμα 45.

Αυτό είναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται όμως. Γιατί απέναντι του έχει ένα σχεδόν ισοδύναμο κομμάτι που ελέγχεται από την Τώνια Αντωνίου και που επιθυμεί να τον εξαφανίσει από προσώπου γης. Απέναντι του έχει και την αντιπολίτευση. Εναντίον του Ανδρουλάκη έχει διαμορφωθεί στην Κ.Ε μια πλειοψηφία.

Το πως θα συμπεριφερθεί αυτή εξαρτάται από δύο παράγοντες:

1. αν Καρχιμάκης και Παναγιωτακόπουλος (που ήδη ψάχνουν) βρουν κάποια προσωπικότητα με διείσδυση στους βενιζελικούς (πέρα από τις δυνάμεις της Τώνιας και του Ανδρουλάκη, υπάρχει ακόμα ένα τρίτο που είναι ξέμπαρκοι ή απευθείας του Βενιζέλου) ώστε να το κατεβάσουν απέναντι.

2. Από τη θέση που θα πάρει ο ίδιος ο Βενιζέλος ο οποίος κινδυνεύει να του συμβούν τα εξής: Να δώσει γραμμή υπέρ Ανδρουλάκη και ο γραμματέας να εκλεγεί ασθμαίνοντας με το 51%, ή να δώσει γραμμή υπέρ Ανδρουλάκη και εκείνος να μην βγει και κατά συνέπεια, ο αρχηγός να ηττηθεί. Έχοντας να χειριστεί μια τόσο διχαστική υποψηφιότητα, το λογικό για το Βενιζέλο θα ήταν να αναζητήσει κάποιον τρίτο, σε αυτή την περίπτωση όμως θα του τα κάνει κόλαση ο ίδιος ο Ανδρουλάκης και ο Βενιζέλος θα χάσει το μοναδικό πράγμα που κέρδισε στο συνέδριο, δηλαδή την ανανέωση του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, η κατάσταση είναι γιοκ καζάν-καζάν και δεν είναι τυχαίο, που συνεδρίαση του οργάνου δεν έχει οριστεί ακόμα και αναστέλλεται από μέρα σε μέρα…

newpost.gr/Θέμης Δαγκλής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook