Με δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η πορεία της ΝΔ προς το Συνέδριο του καλοκαιριού.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι δύο πρώτες δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα: να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το χρέος με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια.

«Τα πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» σημείωσε.

«Όλα αυτά είναι ένα κατόρθωμα και θα το πω ευθέως: χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, χωρίς πάντως να υποβαθμίσει τη σημασία της υπέρβασης που έκαναν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.

Αναφερόμενος στην πορεία για το 9ο συνέδριο ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αναλογιστούν πού βρέθηκε η ΝΔ το 2009 και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν και πόσο γρήγορα κατάφερε να κρατηθεί όρθια.

Ως δύο χαρακτηριστικούς σταθμούς στα τρία αυτά χρόνια: την άρνηση στο πρώτο Μνημόνιο και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για το πρώτο Μνημόνιο τόνισε ότι η θέση της ΝΔ για λάθος μείγμα πολιτικής δικαιώθηκε, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν υποστήριξε ποτέ το «σκίσιμο του Μνημονίου, όπως λένε άλλοι», αλλά την ανάγκη ενός νέου μείγματος πολιτικής.

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε ότι ήταν χρέος η στήριξή της σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία, όταν δεχόταν χτυπήματα από παντού.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 8μηνο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν γίνει πολλά και ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων πασχίσει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, να φέρει νέες επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία.

Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτυεση, ιδίως στο ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει συνεχώς άποψη για το Μνημόνιο, που «στεναχωριέται όταν δραπετεύουν βαρυποινίτες», που διώχνει επενδύσεις.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο».

Επίσης αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ελληνική οικογένεια, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας.

Για το 9ο συνέδριο

Αναφερόμενος στην πορεία για το συνέδριο, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που το κόμμα ξεκινά τόσο νωρίς τις σχετικές διαδικασίες.

Κάλεσε τα μέλη να συζητήσουν με τους πολίτες, να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών για να ακούσουν προτάσεις για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα.

«Πρέπει να γεμίσουν οι μπαταρίες του λαού από αυτό το συνέδριο, αλλά να γεμίσουν και οι δικές μας μπαταρίες από τον ελληνικό λαό».

Υπενθύμισε ότι θα προηγηθεί το συνέδριο της νεολαίας της ΝΔ, αλλά και το συνέδριο των Αποδήμων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook