Σε βαριές ποινές, από ισόβια έως και 8 χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκαν από το 3ο Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών έξη άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερεις είναι Κρητικοί, για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα εκ των τεσσάρων, οι δύο  που καταδικάστηκαν σε ισόβια, είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους , δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κατά την αναγγελία της απόφασης και τώρα αναζητούνται και στην Κρήτη ως φυγόδικοι.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 14 Οκτωβρίου 2009 , όταν , μετά από πολύμηνη παρακολούθηση , από τη Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είχαν συλληφθεί στον Απρόπυργο τέσσερα άτομα, στην Αθήνα δύο, στην Λάρισα δύο και στην Γεωργιούπολη Χανίων ένα ακόμη άτομο κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών και όπλων.

Στις έρευνες που είχαν γίνει σε μάντρα εταιρείας φορτηγών αυτοκινήτων στον Απρόπυργο, ιδιοκτησίας Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, αλλά και σε χώρους των άλλων κατηγορούμενων είχαν βρεθεί τρία κιλά και 538 γραμμάρια ηρωίνης σε συσκευασίες έτοιμη για πώληση, περίπου 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία μεταλλική πρέσα για την συμπίεση των ναρκωτικών, οκτώ μεταλλικές μήτρες πρεσαρίσματος ναρκωτικών, διάφορα εργαλεία για ανάμειξη, νόθευση και συσκευασία ναρκωτικών, πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, δύο περίστροφα, πιστόλι, περίστροφο ρήψης φωτοβολίδων, δύο χειροβομβίδες, 95 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, σκοπευτική διόπτρα, σιγαστήρας πιστολιού καθώς και τρία αρχαία νομίσματα και έξι κεραμικοί λίθοι.

Από τους εννέα συνολικά συλληφθέντες για συμμετοχή στην σπείρα, οι 4 ήταν Ρεθυμνιώτες, ένας Χανιώτης, ένας Ηρακλειώτης, δύο Λαρισαίοι και ένας Αθηναίος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα στο 3o Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών ,με την παρουσία οκτώ κατηγορούμενων, καθώς ο ένας από τους πέντε συνολικά που είχαν προφυλακιστεί, πριν από λίγους μήνες είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Μετά από επταήμερη ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε αθώους τον Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία , ιδιοκτήτη της εταιρείας φορτηγών όπου είχαν βρεθεί τα ναρκωτικά καθώς επίσης και τον Αθηναίο οδηγό του.

Όμως έκρινε ένοχους όλους τους υπόλοιπους καταδικάζοντας σε ισόβια κάθειρξη δύο Κρητικούς , σε ποινές φυλάκισης 15 και 12 ετών άλλους δύο και τους δύο Λαρισαίους (εκ των οποίων η μια ήταν γυναίκα) σε ποινές φυλάκισης 14 και 8 ετών.

Να σημειωθεί πως οι δύο που καταδικάστηκαν σε ισόβια είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και ενώ παρευρίσκοντο στην ακροαματική διαδικασία, την τελευταία ημέρα, έκδοσης της απόφασης, εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα τώρα να έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την χώρα , και στην Κρήτη, για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Flashnews.gr /Αλέξης Μάνεσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook