Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 ο ετήσιος χορός της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης στο Κρητικό κέντρο Ομαλός. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους με το μουσικό σχήμα του, νέου αλλά πολλά υποσχόμενου λυράρη, Αντρέα Μανωλαράκη.

Υπό την επίβλεψη των χοροδιδασκάλων της Ένωσης Κρητών, Ντούλα Στέφανου (και προέδρου του Λαογραφικού Ομίλου Αορείτη) και Λαγουδάκης Κυριακής οι γυναίκες του χορευτικού της Ένωσης ενθουσίασαν το κοινό, ενώ οι άντρες το ξεσήκωσαν κλείνοντας με ένα εντυπωσιακό Πεντοζάλι. Στη συνέχεια ακολούθησε χορός για τους παρευρισκομένους οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός από μέλη του συλλόγου οι: Μουρτζανού Φρόσω(πρόεδρος) και ο Μουρτζανός Βασίλης(χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Κρητών Πετρούπολης). Ο Γύπαρης Γιώργος(πρόεδρος του συλλόγου Ασή Γωνιωτών Αττικής). Ο Πετράκης Γιώργος (χοροδιδάσκαλος, πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Κρήτες και αντιπρόεδρος της Παγκρητίου). Η Γεωργιλαδάκη Μάρω(μαντιναδολόγος)

Ο Μουλακάκης Γιώργος(χοροδιδάσκαλος των Κρητών Π.Φαλήρου και παραγωγός του Κρήτη fm με την εκπομπή Πρωινή Ρακή).

Σύσσωμο το μουσικό σχήμα του καταξιωμένου λυράρη Αντώνη Κεχαγιαδάκη. Ο Κατσίπης Παναγιώτης(βιολάτορας του συγκροτήματος Μεσόγειος). Η Κώτσια Αντωνία(καθηγήτρια παραδοσιακών χορών). Μέλη και χορευτές του συλλόγου Κρητών Γλυφάδας. Οι δεξιοτέχνες χοροδιδάσκαλοι Μαυροδημητράκης Δημήτρης και Τσαγκαράκη Κατερίνα. Η Ζουλάκη Φωφώ από τα Παγκρήτια Νέα.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδυάς ήταν η εμφάνιση των αντρών του Λαογραφικού Ομίλου «Κρήτες» του Γιώργου Πετράκη που χόρεψαν επίσης ένα δυναμικό Πεντοζάλι, ενώ μετά από κάλεσμα του Στέφανου Ντούλα, ακολούθησε χορός από τους χοροδιδασκάλους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook