Το παιχνίδι του real estate παίζετε πλέον στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας Νew York Times που συμβουλεύει τους αναγνώστες της να αγοράσουν σπίτι στη χώρα μας καθώς οι τιμές έχουν πέσει στο ναδίρ ενώ σημαντικές ευκαιρίες παρουσιάζονται ακόμα και σε πολυσύχναστα νησιά.

 Οπως αναφέρεται στο άρθρο ενώ μεταξύ 2002 και 2008 πωλούνταν περίπου 150.000 κατοικίες κάθε χρόνο, «το 2011 πωλήθηκαν μόλις 11.000 κατοικίες» γεγονός που σημαίνει ότι η αγορά «συρρικνώθηκε κατά 95%».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των τιμών η οποία, σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικού και δικηγορικού γραφείου τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επικαλείται η εφημερίδα, κυμαίνεται από 35% έως 50% από το 2008.

 «Γι\’ αυτό το λόγο η Ελλάδα αποτελεί την τέλεια αγορά για τους αγοραστές, καθώς μπορεί πλέον κανείς να διαπραγματευτεί τις τιμές και …όσοι πληρώνουν με μετρητά είναι βασιλιάδες», τονίζουν οι Νew York Times.

Αυτοψία στην αγορά του real estate

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ευκαιρίες υπάρχουν και στα νησιά, αν και στα πιο δημοφιλή από αυτά,  όπως είναι η Κρήτη αλλά και  η Μύκονος και η Σαντορίνη η πτώση στις τιμές δεν έχει ξεπεράσει το 20%.

Ειδικά για την Κρήτη το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει γίνει στόχος κυρίως Ρώσων επενδυτών που σπεύδουν να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες και πολυτελείς βίλες στο νησί σε τοποθεσίες που το κρητικό τοπίο κυριαρχεί.

\"\"

Η New York Times επισημαίνει ότι παρά το ότι οι περισσότεροι επενδυτές του real estate προέρχονται από την ευρωπαική αγορά ή και τη Βόρεια Αμερική, τώρα είναι ευκαιρία και σε αμερικανούς πολίτες να αποκτήσουν ένα σπίτι εξασφαλίζοντας όμορφες διακοπες κάνοντας ταυτόχρονα μια συμφέρουσα επενδυτική κίνηση.

Για παράδειγμα σε νησιά όπως η Νάξος είναι δυνατόν να αγοράσει κανείς κατοικία έναντι 60.000 δολαρίων», αναφέρει το άρθρο

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook