Τελευταία ενημέρωση: 21:58

Θρίλερ εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με την είδηση ότι ισλαμιστές αντάρτες εκτέλεσαν τους επτά ομήρους που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας.

Η είδηση αναμεταδόθηκε νωρίς το απόγευμα από το πρακτορείο Associated Press ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Η οργάνωση αποτελεί παρακλάδι της Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με την επίμαχη ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσης τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι επτά όμηροι, τέσσερις Λιβανέζοι, ένας Ελληνας, ένας Ιταλός και ένας Βρετανός. απήχθησαν στις 7 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Πηγές του ΥΠΕΞ αναφέρουν οτι η πληροφορία διερευνάται ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 792 ανθρώπων εντός του 2012, ενώ κρατά σε ομηρία και μία επταμελή οικογένεια από τη Γαλλία, στο Καμερούν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ το τηλεγράφημα του πρακτορείου


Δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία περί εκτέλεσης ομήρων

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Μοχάμεντ Λάνταν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην \”απόμακρη\” πόλη Τζαμάρε στο κρατίδιο Μπάουτσι, όπου έγινε η απαγωγή επτά αλλοδαπών εργαζόμενων στη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία δημόσιων έργων, από την οργάνωση Ανσαρ αλ Μουσλίμεν, τόνισε μιλώντας στο Reuters ότι «στη βάση όλων των στοιχείων που διαθέτω, δεν έγινε η εκτέλεσή τους».

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αντικατασκοπείας για τον βόρειο τομέα της χώρας, εξέφρασε «αμφιβολίες» για την πληροφορία περί εκτέλεσης των ομήρων και επιπλέον έδωσε την πληροφορία ότι «έχουν γίνει συλλήψεις, την προηγούμενη βδομάδα, ατόμων ενεχόμενων στην απαγωγή».

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «ερευνά» το θέμα με τους ομήρους. Το ίδιο ακριβώς ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook