Ιδιαίτερη σημασία είχε φέτος η επέτειος της ηρωικής επανάστασης του Θερίσου, καθώς αυτό το χρόνο συμπληρώνονται 100 έτη από την Ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης ο οποίος τόνισε ότι η επαναστατική πράξη στο Θέρισο αποτέλεσε την πολιτική αφετηρία του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου. Με επιμονή, ενότητα και αγώνα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και τώρα όπως και τότε, παρατήρησε.

Η Επέτειος από την επανάσταση του Θερίσου αποτελεί το φάρο, στις σημερινές δύσκολες στιγμές τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και παρατήρησε ότι για να βγει από το αδιέξοδο η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και “καθαρές κουβέντες”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Επανάσταση στο Θέρισο άνοιξε το δρόμο για τον εκδημοκρατισμό της Κρήτης και στη συνέχεια της Ελλάδας, παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Διοργανωτής της επετειακής εκδήλωσης για την Επανάσταση του Θερίσσου, ήταν το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Η δήλωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη

« Η επανάσταση του Θερίσου υπήρξε ουσιαστική αφετηρία της πολιτικής διαδρομής του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η φετινή επέτειος αποκτάει ιδιαίτερη σημασία και από το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, που ήταν ο κύριος σκοπός της επανάστασης. Με επιμονή, ενότητα και αγώνες, όπως και τότε, σήμερα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που παρευρίσκομαι στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η οποία δίνει τη μάχη με στόχο την έξοδο από την κρίση.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook