Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, φίλος του αείμνηστου Γιώργου Γεννήματα και λάτρης του κυνηγιού και του ψαροντούφεκου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του Leaks.gr να είναι ο υφυπουργός Οικονομικών που πριν από μερικές ημέρες καταγγέλθηκε από εφοριακό ότι ασκούσε πιέσεις προκειμένου να μην βεβαιωθούν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρία που ασχολείται με πετρελαϊκά είδη…

Η υπόθεση τα τελευταία 24ωρα απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διεξάγει προκαταρτική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν εμπλέκονται πολιτικοί, έτσι ώστε ο φάκελος να μεταβιβαστεί στη Βουλή.

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 2010, τότε ο εφοριακός, ονόματι Μ. (που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί) άνοιξε το φάκελο της υπόθεσης.

Ο εφοριακός υπηρετούσε στη ΦΑΕ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης όταν κατήγγειλε ότι δέχτηκε πολιτικές πιέσεις αλλά και πιέσεις από συναδέρφους για να \”κλείσει\” την υπόθεση προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχείρηση.

Ο έλεγχος που έγινε σε θυγατρική μεγάλης εταιρείας στη Θεσσαλονίκη θα οδηγούσε στην επιβολή μεγάλων πρόστιμων που με τις προσαυξήσεις θα έφθαναν τα 5 και 20 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως θα καθιστούσε αδύνατο για την εταιρία να εισπράξει επιστροφή φόρου 6.500.000 ευρώ.

Η αρνητική στάση του εφοριακού, έφθασε την υπόθεση μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία του, του διαμηνύθηκε ότι είναι εντολή από «ιδιαίτερο γραφείο υπουργού» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να μην επιβάλλει τα πρόστιμα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι όταν αναζήτησε την προέλευση της \”εντολής\” κατέληξε στο… γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών ενώ όπως αναφέρει όταν ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις «εισέπραξε» μία μετάθεση από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Νεάπολης.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει περίπου ένα χρόνο αργότερα οι εκθέσεις ελέγχου που είχε συντάξει ακυρώθηκαν, τα πρόστιμα μειώθηκαν σε συνολικά 2.000.000 ευρώ και η συγκεκριμένη εταιρεία κατάφερε να εισπράξει τελικά την επιστροφή φόρου.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο Leaks.gr ανέφεραν ότι ο εφοριακός μετατέθηκε εν μια νυκτί διότι δεν δέχτηκε να εφαρμόσει την εισήγηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα διαγράφονταν ή θα μειώνονταν δραστικά τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στην εν λόγω εταιρία.

«Όταν εξέφρασε την αντίθεση του, μετακινήθηκε και αντικαταστάθηκε από δύο νέους ελεγκτές οι οποίοι μείωσαν τα πρόστιμα στα 2 εκατ. ευρώ. Τώρα που συνταξιοδοτήθηκε κατήγγειλε το γεγονός καθώς θέλει η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος», επεσήμαναν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

leaks.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook