Το προσεχές Σαββατοκύριακο η Μελβούρνη και το Σίδνεί θα ντυθούν και πάλι στα γαλανόλευκα για τα Ελληνικά Φεστιβάλ.

Στη Μελβούρνη ξεκινά το φεστιβάλ «Αντίποδες» στην «ελληνική» Λόνσντεϊλ Στριτ. Και φέτος, που είναι έτος εκλογών, στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα παραστούν η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι \’Αμποτ και πολυάριθμοι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί πολιτικοί.

Μετά την επίσημη έναρξη θα ακολουθήσει δωρεάν υπαίθρια συναυλία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Αντίποδες» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη. Στο Σίδνεϊ έγινε την περασμένη Πέμπτη η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ που έχει γίνει πλέον θεσμός στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων της μεγαλύτερης αυστραλιανής πόλης είναι ένα από τα πιο μεγαλύτερα, μακροβιότερα και δυναμικότερα πολιτιστικά Φεστιβάλ της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνική Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ κ. Βασίλειος Τόλιος μετά της συζύγου του, ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι από ελληνικές και αυστραλιανές αρχές, δήμαρχοι, χορηγοί, καλλιτέχνες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλοι προσκεκλημένοι.

\”Η Πολυπολιτισμικότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Αυστραλίας και έχει συνεισφέρει στην γρήγορη ενσωμάτωση των κοινωνικών ομάδων στην Αυστραλιανή Κοινωνία\”, αναφέρθηκε στην εκδήλωση.

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Νία Καρτέρη αναφέρθηκε στην σημασία της προσφοράς των χορηγών ενώ τιμήθηκαν οι χορηγοί του Ελληνικού Φεστιβάλ Σύδνεϋ και έλαβαν αναμνηστικές πλακέτες για την συμμετοχή και την προσφορά τους στον θεσμό.

Το Σαββατοκύριακο, 16 με 17 Μαρτίου 2013 στο Darling Harbour, στο κέντρο του Σίδνεϊ θα δοθεί η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες άτομα να πάρουν γεύση από Ελλάδα με χορό και ζωντανή ψυχαγωγία με κορυφαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ομογένειας και (την Κυριακή) με τον δημοφιλή Μιχάλη Χατζηγιάννη και πολλές άλλες εκπλήξεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook