Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζες και όλα δείχνουν ότι οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν την εβδομάδα που ξεκινάει.

Η Tρόικα διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια ρύθμιση στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Από την πλευρά τους κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης επέμεναν όμως πως «εμείς έχουμε διαφορετική άποψη και θα επιμείνουμε, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στις συναντήσεις, που θα συνεχιστούν και την άλλη εβδομάδα».

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς οι ελεγκτές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι έως την 1/7/2013 να μεταφερθούν όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό μετά την οποία ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε «πάντα υπάρχει λύση για όλα» ενώ επεσήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Οσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε απόλυτα λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Όλα πάντως δείχνουν ότι η οριστική λύση στα ανοιχτά ζητήματα θα δοθεί στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με την τρόικα την προσεχή εβδομάδα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook