Στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος, με τίτλο «Δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, κίνημα για να νικήσει ο λαός».

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως για αυτό χρειάζεται αναμέτρηση με δυσκολίες και αδυναμίες και τονίζει πως βασικό ζήτημα είναι να εγγραφούν στα σωματεία οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, παίρνοντας πάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα.

«Σαρώστε από τις διοικήσεις τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να πάρει ανάσα το κίνημα και να αλλάξει ριζικά το κλίμα που υπάρχει μέσα στους τόπους δουλειάς και στο λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έδειξε ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν την αναζωογόνηση, την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αξιοποίηση της ατομικής και συλλογικής πείρας από τους χώρους δουλειάς και στην εξαγωγή συμπερασμάτων «γιατί το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται ο λαός».

Αναφερόμενο στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όπου δεν υπήρχε ισχυρή παρέμβαση συνδικάτων που δούλεψαν με συνέπεια για την επιτυχία της απεργίας και την πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πρόσκεινται στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αρκετών Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων να οργανωθεί η απεργία, να αντιμετωπιστούν οι απειλές και οι εκβιασμοί της μεγαλοεργοδοσίας».

«Ο καθένας μας έχει ευθύνη να μπει τέλος στη διάλυση, τη συναλλαγή, το φόβο και τον εκφυλισμό που επικρατεί σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα σε κρίσιμους χώρους. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξηλωθούν από τα όργανα του κινήματος οι δυνάμεις που δηλητηριάζουν το μυαλό και την ψυχή της εργατικής τάξης, που καλλιεργούν την ταξική υποταγή, που είναι «μανούλες» στις κούφιες αγωνιστικές κορώνες και εξαφανίζονται ή τα γυρίζουν όταν οξύνεται η ταξική πάλη» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Αναφέροντας μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το ΚΚΕ επισημαίνει πως σπάνε την τρομοκρατία της κυβέρνησης και φανερώνουν την δύναμη που έχει η λαϊκή-κοινωνική συμμαχία.

Ως παράδειγμα «οργάνωσης και αντοχής», η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει τον απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας και υπογραμμίζει ότι «αν όλα τα εργοστάσια στην Ελλάδα γίνονταν μια Χαλυβουργία, που βροντοφώναζε «τέλος οι θυσίες για την πλουτοκρατία», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», δεν θα μπορούσαν η πλουτοκρατία, η ΕΕ, τα κόμματά τους να περνάνε έτσι τη σφαγή των δικαιωμάτων μας, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».

Απευθυνόμενο στους φτωχούς, μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει ότι «καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα δικά σας συμφέροντα είναι κοντά στα συμφέροντα των εργαζομένων. Κοινός εχθρός για το λαό είναι τα μονοπώλια. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που θεωρούν μονόδρομο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ΕΕ».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, τονίζει ότι δεν πρέπει να γονατίσει η απόγνωση γενιές ολόκληρες, επισημαίνει ότι η πάλη πάντα απαιτεί θυσίες και υπογραμμίζει πως «ότι κατάκτησε η εργατική τάξη και ο λαός ήταν αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων κατά του καπιταλισμού, των κυβερνήσεών του και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες, αγωνιστές μαζί μέλη και στελέχη του ΚΚΕ διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν και έδωσαν και την ζωή τους για να φουντώσει το εργατικό κίνημα.

Ήταν αποτέλεσμα και της οικοδόμησης και των κατακτήσεων του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και άλλες χώρες».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook