Μιχάλης Χαντάς «Σκέπτομαι …μα δεν υπάρχω» Πως η λογική μπορεί να σας τρελάνει.

Με έναν πολύ άμεσο τρόπο επικοινωνίας ο Ψυχολόγος και συγγραφέας Μιχάλης Χαντάς, παρουσίασε στο πατάρι του βιβλιοπωλείου \”Ελευθερουδάκης\”,στο Ηράκλειο το ομότιτλο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαρτίου, με το κοινό να γεμίζει ασφυκτικά τον πάνω όροφο του καταστήματος, διψώντας στην κυριολεξία ,για διάλογο και επαφή γνώσης με τον συγγραφέα, ξεκίνησε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που όλοι είχαν ισόποση συμμετοχή, δράση, άποψη.

Με χιούμορ αλλά και απόλυτη επιστημονική προσέγγιση ο ψυχαναλυτής άκουσε απορίες για προσωπικά και κοινωνικά ζητήματα, ερμήνευσε δύσφορα, όπως χαρακτηριστικά είπε, θέματα ,όπως αυτό του θανάτου και δεν σταμάτησε λεπτό να προτρέπει το κοινό σε καθημερινή αυτοβελτίωση και ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων αντίληψης για όσα μας συμβαίνουν.

Με εθελοντές από το κοινό παρουσίασε διαλογικά σκετς, προκαλώντας έπειτα συζήτηση και ανάλυση από τους υπόλοιπους. Λειτούργησε πολύ εύστοχα αυτό το Σεμινάριο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Νικολακάκης Γιώργος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και η Αγγελική Φωτάκη Ψυχολόγος Υγείας.

Τέλος απέδειξε περίτρανα πως όταν σε μια παρουσίαση βιβλίου ,υπάρχει ενεργός ρόλος για το κοινό, η ανταπόκριση και η προσέλευση αυξάνονται.

Δήλωση συγγραφέα:

«Κανείς δεν αμφισβητεί πως περνάμε δύσκολες ώρες στη χώρα μας. Όμως θα είναι καλό να σκεφτόμαστε αυτό που είχε πει και ο φιλόσοφος Επίκτητος «οι άνθρωποι ταράζονται όχι από αυτά που τους συμβαίνουν αλλά από τον τρόπο που τα αντιλαμβάνονται». Αυτό σημαίνει πως παρά τις δεδομένες δυσκολίες που ζούμε, αν βάλουμε και αρνητική ψυχολογία και την πεποίθηση πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι η κατάθλιψη. Αν δεν σταθούμε όρθιοι δεν θα παράγουμε τίποτα ούτε στην προσωπική ούτε στην κοινωνική ζωή μας !Επιπλέον θα περνάμε πολύ άσχημα τις λιγοστές μέρες που μας προσφέρει η ζωή. Είναι πεπερασμένες ,όχι ατέλειωτες μην το λησμονάμε αυτό! Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη και ομορφότερη την κάθε μέρα μας. Μπορούμε ,αρκεί να αλλάξουμε πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα το βιβλίο αυτό.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook