Για ρατσιστική επίθεση ομάδας ατόμων εναντίον μετανάστη στις Μοίρες κάνει λόγο ανακοίνωση - καταγγελία της κομματικής οργάνωσης Μεσσαράς του ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής :

"Η Κ.Ο. Μεσσαράς του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη, η οποία συνέβη την Πέμπτη 07-03-2013 στις Μοίρες.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα 15-20 ατόμων - ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές - που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν με τούβλα και σιδηρολοστούς στο σπίτι που διαμένει ο μετανάστης, έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, μπήκαν μέσα στην αυλή και προσπαθούσαν με γροθιές και κλωτσιές να γκρεμίσουν την πόρτα εισόδου, προκαλώντας το φόβο και τον πανικό σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερα στο μικρότερο παιδί τους, που ακόμα και σήμερα είναι ολοφάνερα τρομοκρατημένο.

Τέτοιες ενέργειες είναι προϊόντα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση και που ως επί το πλείστον αναπαράγει η φασιστική Χρυσή Αυγή. Αυτές συσκοτίζουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι , Έλληνες και ξένοι, συνολικά ο λαός.

Η ιστορία διδάσκει ότι σε περιόδους οικονομικών κρίσεων τα φαινόμενα αυτά αξιοποιούνται από το καπιταλιστικό σύστημα για να μην τολμήσει ο λαός να αμφισβητήσει τις επιλογές του κεφαλαίου, για να τσακιστεί η εργατική πρωτοπορία.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα 5μελή και 15μελή των μαθητικών κοινοτήτων να καταγγείλουν το γεγονός και συνολικά την δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά το σύστημα που γεννά το φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το ταξικό κίνημα μπορεί, έχει τη δύναμη να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες και να απομονώσει τους εκφραστές τους."

(φωτο αρχείου)