Δώδεκα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Μεσολόγγι, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η παρουσία στην πόλη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και παρέμειναν για νοσηλεία, καθώς φέρουν κατάγματα ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ο κ. Σαλμάς επισκέφθηκε το Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με πολιτικούς του φίλους και στελέχη της Ν.Δ. ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στο επιχειρούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Το εξαγριωμένο πλήθος που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον κόμβο της εισόδου του Μεσολογγίου, προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να φθάσει στην πόρτα του ξενοδοχείου και τότε εμποδίστηκε από τα δακρυγόνα και τα χημικά που έπεσαν βροχή. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου κοριτσιού που δέχθηκε ένα δακρυγόνο στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Τελικά μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τρόπο να περάσουν και να φθάσουν ως την είσοδο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αιτωλοακαρνάνα Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Στο πλευρό των Μεσολογγιτών βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου, η οποία κατήγγειλε επίθεση και εναντίον της, παρά το γεγονός ότι επέδειξε τη βουλευτική της ταυτότητα. Οι αντιδρώντες έμειναν έξω από το ξενοδοχείο αποδοκιμάζοντας τον κ. Σαλμά και ζητώντας επιτακτικά συνάντηση μαζί του, την οποία μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκε, χωρίς όμως αυτή να πραγματοποιηθεί. Η αντιπροσωπεία που μπήκε τελικά μέσα στο χώρο της συνάντησης αποχώρησε διαμαρτυρόμενη και καταγγέλλοντάς τον για εμπαιγμό διότι δεν διέκοψε την πολιτική του ομιλία για να συναντήσει τους φορείς αφήνοντάς τους να περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook