Το βιβλιοπωλείο \”Ελευθερουδάκης\” διοργάνωσε στο Ηράκλειο μια ακόμη πολύ σημαντική λογοτεχνική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Μαρτίου, παρουσιάζοντας στο Καφέ «Ενετικό», το νέο βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη, από τις εκδόσεις Πόλις.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν οι: Καλοψικάκης Δημήτρης Μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών και η Κοσμοπούλου Χριστίνα Φοιτήτρια Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αθρόα προσέλευση του κοινού, εξειδικευμένου και μη, τόσο στη μαθηματική επιστήμη όσο και στη λογοτεχνική έφεση ,πρόσφερε στον συγγραφέα «την ίδια συγκίνηση όπως τότε που παρουσίασα για πρώτη φορά, εδώ στο Ηράκλειο, το πρώτο μου βιβλίο «Τα Πυθαγόρεια Εγκλήματα το 2006» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας : « Είναι πολύ όμορφο και εξαιρετικά συγκινητικό και ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα που έχω για να γράφω, η ευκαιρία που μου δίνεται να επισκέπτομαι διάφορες περιοχές της Ελλάδας και να συναντώ ανθρώπους που μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν τα βιβλία μου ή έστω να ενδιαφέρονται για τη δουλειά μου».

Δήλωση συγγραφέα:

«Ο Μέτοικος έκανε μια πορεία ξεκινώντας από τα βάθη της Μικρασίας, από τις χαμένες πατρίδες, από το Αντάμπαζαρ και το Ορτάκιοι ,διέτρεξε χρονικά και χωρικά όλη την Ευρώπη και όλο τον 20ο αιώνα… από προσφυγιά σε προσφυγιά κι από γνώση σε γνώση. Μόνιμο στήριγμα και βοηθός του ,σε αυτό το ταξίδι η συμμετρία. Ίσως η Ραχήλ είναι το μόνο συναπάντημα που αγαπά πιο πολύ και από τη συμμετρία. Αλλά όπως λέει και ένα παλαιό βιβλίο «ο έρωτας είναι και αυτός μια μορφή συμμετρίας». Δίστασε πάρα πολύ να φύγει από τα χέρια μου, έφευγε και ξαναγύριζε διαρκώς. Ώσπου τελικά τον Οκτώβριο του 2012 λυτρώθηκε και τράβηξε το δρόμο του. Τώρα πια είναι ένα ελεύθερο παιδί και εγώ δεν έχω παρά να τον κοιτάζω και να τον καμαρώνω!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook